Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У навчально-реабілітаційному центрі «Паросток» відкрито меморіальну дошку на честь видатного директора

4 вересня 2018 - 16:27

Незвичайним святом розпочали новий навчальний рік  у Новомиколаївському навчально-реабілітаційному центрі «Паросток»  –  відкриттям  меморіальної дошки на вшанування пам’яті колишнього директора  закладу Володимира Польського.

В урочистому заході взяли участь заступник директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктор Захарчук, заступник голови районної ради Петро Дубовик,  Новомиколаївський селищний голова Сергій Шамайда. 

Директор навчально-реабілітаційного центру Лариса Ракович поділилася спогадами про незабутню людину – директора Новомиколаївської школи-інтернату Володимира Польського, ім`я  якого тепер з гордістю носить заклад освіти.

Володимир Анатолійович Польський був справжнім учителем. Він створив школу радості та натхнення – «Паросток». Заслужений вчитель України, людина державного мислення, громадянин, патріот рідного краю, якого свого часу називали новомиколаївським Сухомлинським

- Ми горді тим, що школа носить  ім`я Володимира Анатолійовича Польського. Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку на честь нашого незабутнього директора. Він завжди був, є і буде в наших серцях, а від сьогодні буде своїм поглядом зі шкільного фасаду надихати нас на нові звершення у вихованні дітей з особливими освітніми потребами, на благо нашої незалежної держави, - зазначила Лариса Ракович.

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Валентині Миколаївні та донькам Вікторії і Римі.

Пам`ять Володимира Польського  вшанували хвилиною мовчання.

Своєрідним поєднанням сумної і веселої частини події став український танок у виконанні вихованців закладу, який був і символічним подарунком дорогій людині, і привітанням усіх присутніх.

На сьогодні Новомиколаївський навчально-реабілітаційний центр «Паросток» імені В. А. Польського повною мірою реалізує право дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти базового рівня. Навчальний заклад забезпечує умовами здобувачів освіти базового рівня; створює умови для формування соціально-адаптивної та соціально-продуктивної особистості; розробляє та втілює практично інноваційний зміст, форми і методики освітнього та лікувально-реабілітаційного процесу; забезпечує психолого-медико-педагогічний супровід здобувачів освіти з урахуванням стану здоров’я та психофізичного розвитку, надання реабілітаційних послуг згідно з індивідуальною програмою реабілітації дитини та здійснює соціально-педагогічний патронат (допомога батькам).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»