Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Родини загиблих бійців АТО спілкуються у колі друзів

5 вересня 2018 - 10:47

У перші дні вересня у Бердянську відбувся третій з’їзд родин інвалідів війни та родин загиблих в антитерористичній операції бійців. Захід проводиться за ініціативи ГО "Товариство ветеранів АТО Бердянськ", за сприяння голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, міського голови Володимира Чепурного та за підтримки народних депутатів України Олександра Пономарьова та Сергія Валентирова.

На відпочинок, оздоровлення та реабілітацію приїхали сімдесят дорослих і дітей із Запоріжжя та районів області. Вже традиційно гостей радо зустріли на базі ДОЦ "Червона гвоздика".

У рамках регіонального з’їзду учасники спілкувалися у колі друзів, які втратили близьких на війні на Сході України, та їх побратимів, мали можливість подихати морським повітрям, відпочити на березі моря. Діти та дорослі учасники форуму відвідали дельфінарій та океанаріум, для них були організовані розваги на "Хуторах": майстер-класи, дегустація національних страв, майстерня ковалів, бесіди з психологами та багато іншого. Для дітей були організовані ігрові зони, шоколадний фонтан тощо.

Заступник голови ГО «Родини козацької звитяги» Галина Ревуцька поділилася своїми враженнями: «Вже другий рік завдяки фінансовій підтримці голови облдержадміністрації Костянтина Івановича Бриля ми мали можливість взяти участь у  з’їзді. Цього разу долучилися 18 членів родин загиблих із Василівського, Вільнянського , Запорізького та інших районів. Ми високо цінуємо можливість поспілкуватися з тими, хто поділяє та розуміє наше горе, а також з тими, хто воював з нашими синами пліч-о-пліч . Це єднає нас, згуртовує у єдину міцну родину. Щороку на нас чекає велика кількість корисних занять з психологічної реабілітації та соціалізації дітей та їхніх батьків. Це дає нам сил та натхнення жити й боротися далі».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців