Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник області поспілкувався з адміністративно-господарським активом Розівського та Більмацького районів

5 вересня 2018 - 16:40

Під час робочої поїздки до Розівського та Більмацького районів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав ТОВ «Прогрес», де  ознайомився з роботою нової пекарні.

Як повідомив голова Розівської райдержадміністрації Володимир Ревут, жителі району більше 15 років купували хліб, який привозили з Оріхівського та Запорізького районів. 18 травня 2018 року в  районі відбулося відкриття нової пекарні. Це підприємство заснував місцевий бізнесмен, керівник товариства з обмеженою відповідальністю «Прогрес» Ярослав Пенгрін, який є одним із найбільших меценатів у районі. Він відомий також тим, що активно підтримує фонд оборони області. Завдяки відкриттю підприємства створено 10 додаткових робочих місць. Також було придбано обладнання для фасування круп. На теперішній час асортимент хлібобулочних виробів збільшився та став більш різноманітним. У майбутньому товариство планує відновити місцевий млин.

Під час перебування на підприємстві Костянтин Бриль вручив відзнаки місцевим жителям. Так, відзнакою Президента України – медаллю «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції»  нагороджено директора Розівської дослідної станції Івана Кротінова та генерального директора ТОВ «Прогрес» Ярослава Пенгріна. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Розівського району та з нагоди 65-річчя від дня народження медаллю «За розвиток Запорізького краю» Костянтин Бриль нагородив генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода» Володимира Халімонова.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області та з нагоди Дня підприємця  нагородижено грамотою директора товариства з обмеженою відповідальністю «Сонячне-2003» Сергія Міліка; за високий професіоналізм, активну громадську позицію та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Розівського району Запорізької області грамоту отримав Ярослав Пенгрін.

Програма перебування ТОВ «Прогрес» продовжилася зустріччю керівництва району та області з адміністративно-господарським активом Розівського  району. Присутні обговорили наболілі питання з місцевими жителями. Зокрема, це стосувалось ремонту доріг, відновлення школи та розвитку території в рамках реформи децентралізації.

- Сьогодні я побував у вашій школі і отримав суперечливі враження. З одного боку, це нова українська школа і наша малеча отримала все найкраще. З іншого, я розумію, що цей заклад освіти потребує капітального ремонту, а не лише часткового оновлення. Тож на наступний рік місцева влада має підготувати проект, аби ми могли говорити з депутатами облради про те, щоб після завершення навчального року тут зробити ремонт, - запропонував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Схожі питання порушувалися і під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Більмацького району.

- Мені відомі головні проблеми Більмацького району. Це стосується відновлення доріг, децентралізації влади, а також перейменування вашого району. Хочу наголосити, що все, що залежало від обласної влади в цьому питанні, - зроблено. І нині розглядається на рівні Верховної Ради України. Та прошу вас зрозуміти, що є ті, хто «за» перейменування, і ті, хто «проти». Тож вирішувати всі спірні питання потрібно лише в правовому полі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Завершилася зустріч приємною місією - нагородженням за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, патріотичне виховання молоді та з нагоди 75-ї річниці з дня визволення Більмацького району Запорізької області від німецько-фашистських загарбників орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеня учасника бойових дій у Другій світовій війні, ветерана праці Миколи  Марочка.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»