Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПСП «Приморський» показує приклад ефективного використання можливостей Програми підтримки молочного скотарства

11 вересня 2018 - 10:39

Співробітники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на чолі з директором Андрієм Поляковим відвідали ПСП «Приморський» у Приморському районі з метою перевірки ефективного використання коштів, отриманих підприємством у рамках реалізації Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки.

Це господарство має статус племінного репродуктора з вирощування та розведення поголів'я великої рогатої худоби червоної степової породи. ПСП "Приморський" забезпечує не тільки власне відтворення поголів'я великої рогатої худоби, а й реалізує племінний молодняк господарствам області та за її межами.

Наразі у господарстві налічується 922 голови великої рогатої худоби, в тому числі 390 корів.

Надій молока на одну корову з початку року склав 1701 кг, виробництво молока з початку року становить 663 тонни.

Все поголів'я великої рогатої худоби розташоване на літніх вигульних майданчиках та забезпечене повноцінною годівлею, тут здійснюється й механічне доїння корів. Зокрема, для ситої зимівлі худоби в господарстві вже заготовлено біля 100 тонн доброякісного сіна, 1150 тонн соломи, біля 1000 тонн сінажу та 1700 тонн силосу. Також планується заготівля кормового буряка в обсязі біля 300 тонн.

На підприємстві, крім поголів'я великої рогатої худоби, утримується 1348 голів свиней.

У виробничій діяльності підприємства задіяно біля 300 працівників, у тому числі в галузі тваринництва працює близько 40 осіб.

Крім виробництва рослинницької і тваринницької продукції підприємство також займається випічкою хлібобулочних виробів. Щоденно господарство реалізує в Приморському районі та за його межами понад 5 тонн цієї продукції.

За словами керівника підприємства Миколи Ліпченка, в наступному році в господарстві планується не тільки зберегти маточне поголів’я дійної череди корів, а й покращити генетичний потенціал, збільшити продуктивність та наростити виробництво тваринницької продукції.

- Зростаючі показники виробництва, перспективні плани щодо подальшого розвитку свідчать, що в ПСП «Приморський» по-господарськи використовують бюджетні кошти. З іншого боку, тваринники бачать, що Програма реально їх підтримує, стимулює до нарощування виробництва. Тож господарствам, які ще не долучилися до участі в Програмі, варто вивчити приклади успішних її учасників, - резюмував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков.

Довідково.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в першу чергу маточного поголів'я корів, збільшення виробництва молока та м'яса в регіоні прийнята та діє «Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки».

Програма передбачена на п’ять років зі щорічним виділенням коштів із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1,0 млн. гривень із розрахунку 5,0 тис. гривень за кожну прирощену голову дійного стада корів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області