Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органи влади удосконалюють механізми співпраці з громадянським суспільством

18 вересня 2018 - 15:41

У м. Київ   відбувся ІІ Національний форум фахівців органів виконавчої влади з питань комунікації з громадськістю «Інновації для участі громадськості у прийнятті рішень» за підтримки  Секретаріату Кабінету Міністрів України та  офісу Координатора проектів ОБСЄ.

У форумі взяли участь  представники Запорізької облдержадміністрації та громадськості.

Як розповіла заступник начальника управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Марія Горідько, учасники форуму поділилися своїми поглядами на сучасні виклики у роботі з громадськістю,  досвідом вирішення проблемних питань, отримали нові знання про ефективні інструменти комунікацій з громадськістю.

У рамках форуму було проведено «Відкритий простір: як зробити більш результативною співпрацю між органами виконавчої влади та громадськістю в процесі прийняття рішень?».

 «Відкритий простір» - це інноваційний  інструмент проведення неформальних публічних обговорень, який дозволив усім присутнім представникам органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства  отримати рівні можливості для представлення свого досвіду та ідей, а також взяти активну участь у виробленні спільних рекомендацій і для влади, і для громадського сектору.  

Учасники «відкритого простору» самостійно обрали теми для обговорення під час дискусійних сесій.  Серед них:  як удосконалити інструмент громадських рад, як забезпечити кожному можливість впливати на прийняття рішень,  як зробити взаємодію з громадськістю пріоритетом для органу виконавчої влади, як подолати емоційне протистояння між держслужбовцями та громадськістю, які показники результативності співпраці органу влади з громадськістю,  як забезпечити врахування пропозицій громадськості, як пройти шлях від бюрократії до творчості та інновацій, як використовувати соцмережі для комунікацій з громадськими активістами, як досягати консенсусу в діалозі тощо.

Пропозиції, які були надані учасниками заходу в ході дискусії щодо удосконалення співпраці між органами виконавчої влади та організаціями громадянського суспільства, будуть узагальнені  та рекомендовані для використання в роботі та підготовці відповідних законодавчих   актів.

 

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни