Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший у Запоріжжі «Open Space»: реєстрація актів цивільного стану без черг

28 вересня 2018 - 13:26

У Запоріжжі урочисто відкрито центр з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у форматі «єдиного вікна». Перший в обласному центрі «Open Space» розташувався у приміщенні центрального палацу РАЦС.

Відкрити новий офіс приїхала заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, яка разом із головою Запорізької облради Григорієм Самардаком, керівником апарату облдержадміністрації Зінаїдою Бойко, начальником Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергієм Васильцовим та начальником управління ДРАЦС Міністерства юстиції України Іриною Дубиківською стали першими відвідувачами сучасного майданчика.

- Важливо, що ми відкриваємо такі сучасні офіси не лише в обласних центрах, а й у містах обласного підпорядкування. Приміром, завтра ми будемо відкривати такий відкритий офіс у Кременчуці. На Житомирщині ми також відкрили офіс не в обласному центрі. Тобто, ми виходимо, в першу чергу, з потреб громадян, - зазначила Олена Сукманова.

В офісі «Open Space» можна буде швидко та без черг отримати свідоцтво про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтво про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з державного реєстру актів цивільного стану тощо. Всі ці послуги надаються у форматі «єдиного вікна». У новому центрі всі послуги доступні для місцевих жителів та гостей міста. Важливо, що у приміщенні центру є автомат електронної черги, зручні дивани, а також невеликий куточок для дітей.

- Приємно брати участь у відкритті нових європейських майданчиків, які дійсно є соціально корисними та допомагають місцевим жителям, фактично економлять їхній час. З кожним днем таких майданчиків стає все більше не тільки в Запоріжжі, а й у всій  Україні. Як звичайна жителька та жінка, я вдячна владі за осучаснення вже застарілих сервісів, завдяки чому всі процедури відбуваються швидко, а головне - прозоро, - поділилися враженням Зінаїда Бойко. 

Як відзначила заступник Міністра, це вже 16  офіс, який відкрився в Україні. До кінця поточного року планується ввести в роботу ще сім центрів  у форматі відкритого простору.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області