Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший у Запоріжжі «Open Space»: реєстрація актів цивільного стану без черг

28 вересня 2018 - 13:26

У Запоріжжі урочисто відкрито центр з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у форматі «єдиного вікна». Перший в обласному центрі «Open Space» розташувався у приміщенні центрального палацу РАЦС.

Відкрити новий офіс приїхала заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, яка разом із головою Запорізької облради Григорієм Самардаком, керівником апарату облдержадміністрації Зінаїдою Бойко, начальником Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергієм Васильцовим та начальником управління ДРАЦС Міністерства юстиції України Іриною Дубиківською стали першими відвідувачами сучасного майданчика.

- Важливо, що ми відкриваємо такі сучасні офіси не лише в обласних центрах, а й у містах обласного підпорядкування. Приміром, завтра ми будемо відкривати такий відкритий офіс у Кременчуці. На Житомирщині ми також відкрили офіс не в обласному центрі. Тобто, ми виходимо, в першу чергу, з потреб громадян, - зазначила Олена Сукманова.

В офісі «Open Space» можна буде швидко та без черг отримати свідоцтво про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтво про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з державного реєстру актів цивільного стану тощо. Всі ці послуги надаються у форматі «єдиного вікна». У новому центрі всі послуги доступні для місцевих жителів та гостей міста. Важливо, що у приміщенні центру є автомат електронної черги, зручні дивани, а також невеликий куточок для дітей.

- Приємно брати участь у відкритті нових європейських майданчиків, які дійсно є соціально корисними та допомагають місцевим жителям, фактично економлять їхній час. З кожним днем таких майданчиків стає все більше не тільки в Запоріжжі, а й у всій  Україні. Як звичайна жителька та жінка, я вдячна владі за осучаснення вже застарілих сервісів, завдяки чому всі процедури відбуваються швидко, а головне - прозоро, - поділилися враженням Зінаїда Бойко. 

Як відзначила заступник Міністра, це вже 16  офіс, який відкрився в Україні. До кінця поточного року планується ввести в роботу ще сім центрів  у форматі відкритого простору.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області