Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проведення молитовних сніданків стає доброю традицією для держслужбовців

28 вересня 2018 - 15:15

На Одещині відбувся Перший молитовний сніданок,  присвячений 27-й річниці Незалежності України та з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України. Долучилися до заходу більше 200 учасників. Серед них - представники духовенства, народні депутати, державні службовці, підприємці та дипломати. Спеціальним гостем заходу став зірка Голівуду Стівен Болдвін.

Усі гості молилися за процвітання і благополуччя України, за єдність і злагоду, за життя і здоров'я українських воїнів, які захищають країну на Сході,  за щасливе майбутнє дітей. Помолилася за процвітання Запорізького краю керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Ведуча молитовного сніданку українська співачка і політичний діяч Оксана Білозір зачитала звернення  Президента України Петра Порошенка до жителів Одеської області та присутніх. На завершення прозвучала молитва капеланів і глав церков.

Зінаїда Бойко зазначила, що була вражена особливою атмосферою одеського молитовного сніданку та сподівається, що в цьому році у Запоріжжі також вдасться провести такий масштабний захід.

Молитовні сніданки є багаторічною традицією в багатьох демократичних країнах. Вони проводяться в США, Німеччині та Великобританії ще з середини 20-го століття. Мета заходу полягає в духовному єднанні громадян. З 2009 року Національний Молитовний Сніданок щорічно відбувається в Україні під патронатом Голови Верховної Ради України, об’єднуючи депутатів, політиків, урядовців, бізнесменів та представників церкви і релігійних організацій з усієї країни навколо молитви за мир та процвітання нашої держави. Молитовні сніданки для Запоріжжя також стають  уже доброю традицією.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни