Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область посилює співпрацю з Корейською Республікою

5 жовтня 2018 - 15:32

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Корея в Україні паном Янг-Гу Лі. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Елла Слепян, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко. У складі корейської делегації, що прибула до Запорізької області,   були присутні радник Посольства Республіки Корея в Україні Джунг Гин О та Почесний консул Республіки Корея в Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях Микола Баграєв.

Сторони обговорили коло питань, що становлять обопільний інтерес для Корейської Республіки та України. Зокрема, мова йшла про співробітництво у галузі сільського господарства, альтернативних джерел енергетики, переробки сміття, торгівлі.

- Для України та Запорізької області розвиток всебічного співробітництва з Республікою Корея має стратегічне значення. Наша область відкрита для максимально тісної співпраці з Республікою Корея і керівництво готове надавати всебічну підтримку представникам корейського бізнесу. У 2016 році був підписаний Меморандум про співпрацю з корейською компанією Daewon GSI. Завдяки Посольству Кореї в Україні наша область розглядається як регіон перспективний для реалізації проектів альтернативної енергетики. Зараз триває робота з підготовки до початку реалізації проекту будівництва сонячної електростанції потужністю 35 МВт на території Чернігівського району компанією GS Engineering & Construction. Облдержадміністрація надала всю необхідну інформацію корейській стороні і зараз очікується отримання технічних умов від Укренерго. Приблизний обсяг інвестицій - 40 млн. доларів США. Хочу підкреслити, що Запорізька область на сьогодні посідає восьме місце серед регіонів за обсягами прямих іноземних інвестицій в економіку. Таких показників нам вдалося добитись завдяки викресленню бюрократичної та корупційної сторони при  діалозі влада-підприємці, - наголосив Костянтин Бриль.

У свою чергу, пан Янг-Гу Лі зазначив, що з моменту його останнього візиту  в області помітний колосальний економічний прогрес.

- Ми, корейці, особливо цінуємо дружбу, довіру та бажання працювати. Запорізька область і Республіка Корея - давні друзі і партнери, недарма в області проживає близько тисячі  етнічних корейців. Ми бачимо, що ваша область стає цікавою для інвесторів, розвиваючи економіку, - підкреслив пан Янг-Гу Лі.

Користуючись нагодою, керівник області запросив гостей на Третій міжнародний форум інтеграції та кооперації «InCo Forum-2018», який відбудеться в м. Запоріжжя 12 жовтня.

- Завдяки докладеним зусиллям, командній роботі влади та громад Запорізький край став одним із лідерів по впровадженню реформи децентралізації влади. Та нині влада робить акцент не на кількість, а на якість ОТГ. Як показали приклади, чимало для розвитку громад роблять відповідальні інвестори. І саме інвестиційний форум стає майданчиком для налагодження взаємовигідного співробітництва бізнесу та ОТГ, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.
Костянтин Бриль наголосив, що завдяки активності влади регіону на захід запрошено чимало представників бізнесу, інвесторів, міжнародних партнерів, громад з інших областей, а також дипломатів з Польщі, Чехії, Угорщини, Кореї, США.
Минулого року «InCo Forum» об’єднав на одному майданчику представників із 50 країн світу, понад 40 провідних закордонних та українських спікерів, понад 800 учасників – дипломатів, інвесторів, голів громад, власників бізнесу, топ-менеджерів та експертів.

Довідково. Експорт товарів у Республіку Корея за І півріччя 2018 року склав $2,08 млн., зменшившись на 5% у порівнянні з минулим роком. Основні статті експорту: недорогоцінні метали та вироби з них, продукти рослинного походження ($0,46 млн. або 22 %). Імпорт товарів із Республіки Корея за 1 півріччя 2018 року склав $2,5 млн., збільшившись на 75% у порівнянні з минулим роком. Загалом за обсягами експорту серед регіонів України Запорізька область посідає четверте місце, по імпорту - сьоме місце (68,3% і 31,7% обсягів України відповідно).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни