Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На «Переправі» відзначили 75-у річницю вигнання нацистських окупантів

12 жовтня 2018 - 14:29

З нагоди Дня захисників України біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа» в Запоріжжі відбувся урочистий мітинг-реквієм, присвячений 75-й річниці вигнання нацистських окупантів. Ветеранів вітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та перший заступник голови облради Єгор Семенков, представники влади, підприємств, установ, військових частин та громадських організацій регіону.

- Велику ціну сплатив і сплачує українській народ за свою свободу та незалежність. Але саме цей незламний дух, відвага і мужність захисників рідної землі ніколи не згаснуть в людській пам’яті. Сьогодні ми вдячні за той подвиг нашим пращурам і нашим сучасникам. Світла пам’ять загиблим та щире дякую за мирне небо, - наголосив Олександр Бабанін.

Аби нагадати учасникам урочистого мітингу про нелегкі часи та подвиг ветеранів за часів Другої світової війни, творчі колективи підготували тематичні художні композиції. Ведучий наголосив, що за часи війни понад 100 тисяч воїнів, захисників та визволителів Запорізького краю полягло на цій землі, понад 130 тисяч уродженців Запорізького краю не повернулись з тієї жахливої війни, близько 70 тисяч мирних запоріжців були закатовані в концтаборах і газових душогубках в період окупації, 160 тисяч юнаків та дівчат були насильно вивезені на каторжні роботи до Німеччини.

В пам’ять про загиблих за Запорізькій край в далекому 1943 році учасники мітингу спустили у води Дніпра вінок пам’яті. Пролунав трикратний салют та голови присутніх схилися у хвилині мовчання на вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни. Пам’ять про 185 земляків, які віддали своє життя за цілісність та суверенітет України на війні на Донбасі вшанували учасники мітингу жовто-блакитним феєрверком. Після чого, запоріжці поклали квіти до меморіального комплексу «Переправа».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області