Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Мелітополі підписано Меморандум про створення обласної школи «Бути батьками»

18 жовтня 2018 - 15:15

Сьогодні із робочим візитом Запорізьку область відвідала дружина Президента Марина Порошенко. Під час візиту Перша леді ознайомилася з роботою Мелітопольської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23 після капітального ремонту. Разом з Мариною Порошенко до навчального закладу завітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Хочу вас поздоровити з відновленням школи, адже всі давно чекали, аби вона стала такою, якою ми її сьогодні бачимо. Хочу відзначити, що такі оновлення стали можливі насамперед завдяки реформі децентралізації, яку започаткував Президент України Петро Порошенко. Окремо я хочу подякувати Благодійному Фонду Порошенка і Марині Анатоліївні за те, що ви дали крила нашим освітянам. Ми бачимо як проект інклюзивної освіти пішов у життя всією державою. Й нам приємно, що це розпочалось саме на Запорізькій землі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Марина Порошенко взяла участь у створенні обласної школи «Бути батьками», яка сприятиме включенню батьків учнів з особливими освітніми потребами в навчальний процес, їх підготовці до виховання та взаємодії з дітьми.

У рамках державно-приватного партнерства відбулося підписання Меморандуму про створення обласної школи «Бути батьками» між головою Запорізької облдержадміністрації Костянтином Брилем, керівництвом Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та головами батьківських громадських організацій «Аутизм. Свідоме батьківство» та «Здолаймо разом».

Сторони домовилися організовувати роботу школи на базі обласного Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти й забезпечувати системний супровід батьків відповідно до запитів і потреб батьківської громадськості.

За словами Марини Порошенко, батьки дитини є важливими партнерами в освітньому процесі.

- Мені приємно тут бути. Мелітополь це одне з міст, які активно реалізовують програму інклюзивної освіти і сьогодні саме тут ми бачимо створення обласної школи «Бути батьками». Вчителі та школа дають дитині знання, а родина є помічником у навчанні, показує приклад поведінки та виховує життєві цінності. Тому для гармонійного розвитку особистості дуже важливо поєднання цих складових. Адже тільки тісна співпраця здатна виховати повноцінного члена нашого суспільства, - сказала дружина Президента.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору