Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівників соцуправлінь знайомлять із нюансами призначення субсидій

22 жовтня 2018 - 10:46

Напередодні початку опалювального сезону для керівних працівників управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та управлінь соціального захисту населення міських рад міст обласного значення проведено тематичний короткостроковий семінар щодо актуальних питань призначення житлових субсидій органами соціального захисту населення. Участь у заході взяла радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Анастасія Перепелиця.

Найважливішим питанням семінару був порядок призначення житлової субсидії з початком опалювального сезону. Увагу присутніх доповідачі акцентували на тому, що у більшості випадків для отримання субсидій необхідні лише заява і декларація про доходи. Додаткові довідки потрібні лише у разі розгляду справи на комісії. Ці комісії створені при місцевих органах влади та наділенні повноваженнями приймати рішення щодо призначення зазначеного виду адресної допомоги, як виняток, у випадках обумовлених Положенням. Наразі субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують 131,8 тис. домогосподарств. З державного бюджету на призначення субсидій спрямовано 1,2 млрд. грн.

Особлива увага учасників семінару зверталась на організацію роботи з об’єднаними територіальними громадами. Наголошувалось, що у пілотних ОТГ набуває поширення інтегрований підхід в організації надання послуг з соціальної підтримки населення. Впроваджено дві моделі адміністрування за принципом «єдиного вікна»: з фронт-офісом, що розгорнуто безпосередньо в Центрі надання адміністративних послуг та з фронт-офісом на виділених робочих місцях в старостатах, де прийом ведуть уповноважені посадові особи. В усіх пілотних ОТГ укладені угоди про співпрацю з управліннями соціального захисту населення в рамках яких налагоджено обмін реєстрами передачі особових справ до вказаних управлінь.

При розгляді питання про пільгове забезпечення наголошувалось, що в області, згідно з базою даних ЄДАРП перебуває на обліку понад 474 тисячі пільговиків. Йшлося про необхідність підтримувати вказану базу даних в актуальному стані. Присутніх було проінформовано про ситуацію з наданням конкретних видів пільг, зокрема щодо безоплатного проїзду у пасажирському транспорті, порушена тема компенсаційних виплат на придбання житла. Окремо висвітлювалось питання пільгового забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Учасники семінару значну увагу приділили аспектам роботи з внутрішньо переміщеними особами, яких станом на 04.10.2018 в області нараховується понад 56 тисяч осіб, з них - 11,3 тисяч діти.

У результаті учасники з міст і районів області отримали кваліфіковані роз’яснення з важливих виробничих питань, а також методичну та правову допомогу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області