Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено переможців конкурсу для суб’єктів підприємництва з компенсації витрат

22 жовтня 2018 - 13:02

Під головуванням заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Вікторії Самусь відбувся конкурс для суб’єктів малого і середнього підприємництва з компенсації витрат, пов’язаних зі здійсненням маркетингових заходів на зовнішньому ринку, вивченням кон’юнктури зовнішнього ринку, пошуком партнерів, просуванням товарів на нові ринки, яка надається на конкурсній основі.

На реалізацію цього заходу у рамках комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області на 2017-2018 роки з обласного бюджету у 2018 році виділено 100 тис. грн. За умовами конкурсного відбору максимальна сума коштів переможцю конкурсу не може перевищувати 10 тис. грн. на рік. Конкурс проводився серед суб’єктів малого і середнього підприємництва, місцем реєстрації яких є Запорізька область та відповідають таким критеріям: здійснюють виробничу діяльність не менше одного року; мають основні фонди; мають найманих працівників у кількості не менше 5 осіб; не мають простроченої заборгованості за наданими банками або іншими фінансово-кредитними установами кредитами та з виплати заробітної плати.

Для участі у конкурсі заяви надали 9 підприємств: ТОВ «Айс Запоріжжя», ПП «ЕЛТІЗ», ТОВ «Корундкераміка плюс», ТОВ Завод низьковольтної апаратури «Лідер Електрик», ТОВ «Мелітопольський механічний завод», ПП КФ «РЕАЛ-М», ТОВ «ТРІАДА-ЗВАРКА», ТОВ «Югсталь», ПП «Южтрансполіс Плюс».

Ці підприємства відповідають всім критеріям, активно працюють на ринках України від 2,5 до 59 років. Деякі з них мають потребу у виході на зовнішні ринки, інші – у пошуку партнерів на нових ринках, тому членами конкурсної комісії прийнято рішення надати компенсацію всім учасникам. Це останній захід, який передбачає надання фінансово-кредитної підтримки у цьому році.

Нагадаємо, що у рамках програми на заходи фінансово-кредитної підтримки суб’єктів господарювання з обласного бюджету виділено 700 тис. грн. зокрема: у липні переможець конкурсу з відбору бізнес-планів учасників та випускників мережі бізнес-інкубаторів на базі вищих навчальних закладів Запорізької області на безповоротній основі отримав 100 тис. грн. на реалізацію власної справи; у серпні 2 переможці конкурсу з відбору бізнес-планів суб’єктів малого і середнього підприємництва отримали пільгові кредити по 250 тис. грн. на розвиток власних виробництв.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області