Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці урочисто зустріли срібного призера «Ігор нескорених»

2 листопада 2018 - 09:37

Учора ввечері, 1 листопада, на залізничному вокзалі «Запоріжжя-1» відбулася урочиста зустріч срібного призера з пауерліфтингу на «Іграх нескорених» Євгена Олексенка, який повернувся зі змагань. Привітати спортсмена прийшли начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, батьки та рідні, запорізькі активісти, молоді спортсмени, учасники АТО.

На честь призера «Ігор нескорених» на привокзальній площі  виступив оркестр однієї з військових частин Запоріжжя. Багато хто із запоріжців прийшли на зустріч з прапорами України та квітами.

З початком бойових дій на сході України запоріжець Євген Олексенко відправився на фронт. У військкоматі йому відмовляли, тому записався добровольцем, був гранатометником. На фронті Олексенко пройшов усі гарячі точки, а 24 серпня 2015 під час бою під аеропортом отримав серйозне поранення. Тоді Євген прикрив собою командира й міни пошкодили йому спину та праву ногу. Після цього на Євгена чекали сім місяців лікування та реабілітації – фактично він заново навчився ходити.

Ветеран АТО, боєць добробата «Карпатська Січ» Євген Олексенко у спорт прийшов з бажанням зміцнити здоров’я та отримати реабілітацію після травми. І тут досяг чималих висот,  має звання майстра спорту з пауерліфтингу. А нині здобув і срібну медаль Invictus Games Sydney.

- Євген Олексенко у змаганнях з пауерліфтингу виборов срібло, лише на крок поступившись британському ветерану Мартіну Таю. Запоріжці пишаються тим, що наш земляк - один із переможців Ігор Нескорених. Євген - гідний представник запорізької землі, який своїм прикладом може для багатьох служити еталоном, розвивати напрямок спорту серед сучасної молоді, - зазначила Наталія Власова.

Загалом українці здобули цього року під час Іnvictus Games у Сіднеї сім золотих, 10 срібних і три бронзові медалі. У медальному заліку Україна посіла п’яте місце. За співвідношенням кількості учасників та нагород українська команда має найвищий показник.

Іnvictus Games («Ігри нескорених») –  міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі. Уперше Ігри Нескорених відбулися в 2014 році в Лондоні. Наступні змагання проведуть у 2020 році в Нідерландах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців