Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено проекти, які будуть реалізовані до кінця року за кошти державного фонду регіонального розвитку

7 листопада 2018 - 15:55

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів. У роботі  взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та члени комісії.

Учасники засідання регіональної комісії обговорили перерозподіл доведеного області у поточному році обсягу коштів державного фонду регіонального розвитку для забезпечення ефективного впровадження проектів.

Кабінетом Міністрів України затверджено по Запорізькій області  25 проектів на суму 195,3 млн. грн., із них: 130,2 млн. грн.  – кошти загального фонду; 33,8 млн. грн. – спеціального фонду; 31,3 млн. грн. – залишок по спецфонду за 2017 рік.

На початок листопада до області  загалом надійшло 151,7 млн. грн. (із загального фонду – 120,4 млн. грн., спеціального 2017 року – 31,3 млн. грн.).

Відповідно до помісячного розпису бюджетних асигнувань на січень-жовтень 2018 року область з державного бюджету недоотримала 33,8 млн. грн.

Це обумовлено недостатнім рівнем надходжень до спеціального фонду державного бюджету.

За словами Елли Слепян, за таких умов низка проектів  не може бути реалізована в запланованих  обсягах до кінця року, тому пропонується здійснити перерозподіл коштів ДФРР між проектами, які вже реалізуються.

До кінця року за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку планується повністю реалізувати 10 проектів з реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери, а саме: спеціалізованої школи № 23 у м. Мелітополь; ДНЗ № 41 у м. Бердянськ; обласної філармонії у м. Запоріжжя; амбулаторії в селищі Нове Мелітопольського району; шкільного стадіону в смт Чернігівка та п’яти  водопроводів (с.Лукашеве, с.Малишівка, с.Зоряне, с.Степанівка Перша, с.Чкалово).

Крім цього, до кінця року передбачено  виконати перший етап робіт на восьми  масштабних об’єктах. До цього переліку входять: поліклінічний корпус обласного центру серцево-судинних захворювань; басейн обласної школи вищої спортивної майстерності; басейн Хортицької реабілітаційної академії; лікувальний та поліклінічний корпуси обласної клінічної дитячої лікарні; хірургічний корпус обласної клінічної дитячої лікарні; школа-інтернат № 7 у м. Запоріжжя; гімназія «Престиж» у селищі Балабине Запорізького району; гімназія у селищі Веселе Веселівського району.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі