Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для учасників АТО встановлено пільги на виготовлення довідок щодо пам’яток культурної спадщини до проектів землеустрою

6 листопада 2018 - 13:43

Серед проблем, з якими стикаються учасники АТО при оформленні землевпорядної документації для отримання у власність земельних ділянок, - необхідність виготовлення науково-інформаційних довідок щодо пам’яток культурної спадщини до проектів землеустрою. Ця послуга, відповідно до законодавства, є платною і не відшкодовується. Для вирішення питання відбулася робоча зустріч директора Департаменту Владислава Мороко з представниками ветеранів та учасників АТО - керівником Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при облдержадміністрації Андрієм Несмачним та керівником ГО «Запорізька міська організація ветеранів АТО» Михайлом Пирогом.

Учасники обговорили проблемні питання замовлення та погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО, зокрема, надання послуг та пільг на виготовлення науково-інформаційних довідок щодо пам’яток культурної спадщини до проектів землеустрою з метою зменшення фінансового навантаження на замовників  пільгових категорій.

Владислав Мороко надав  представникам ветеранських організацій  роз’яснення, що послуги з розробки науково-інформаційних довідок щодо пам’яток культурної спадщини до проектів землеустрою надаються уповноваженими суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі КЗ «Запорізький обласний центр охорони культурної спадщини». Зважаючи на важливість і велике соціальне значення підтримки учасників антитерористичної операції, Департаментом спільно з обласним центром охорони культурної спадщини опрацьовано питання надання пільг учасникам АТО для виготовлення науково-інформаційних довідок щодо пам’яток культурної спадщини до проектів землеустрою. Мова йде про надання учасникам АТО 50% знижки від вартості послуги.

Посадовець також наголосив, що відповідно до Закону України «Про землеустрій» взаємовідносини замовників і розробників документації із землеустрою регулюються законодавством України і договором. Тож замовникам пільгових категорій, у тому числі учасникам АТО, запропоновано при укладенні договорів на розробку проектів відведення земельних ділянок узгоджувати з розробником проекту надання відповідних довідок з урахуванням їх цінової політики.

З огляду на те, що порушені питання мають комплексний характер, їх вирішення можливе за умови координації дій землевпорядних, проектних організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Для отримання додаткової інформації з цих питань можна звернутися за телефоном Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при облдержадміністрації: (061) 236-25-25. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю            

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади