Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Педагоги-краєзнавці сусідніх областей обговорюють спільні історичні процеси

6 листопада 2018 - 15:46

Для педагогічних працівників Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей сьогодні розпочався триденний навчальний семінар-практикум на тему «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди», який проводиться на базі Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ст. «Козацький ліцей».

У регіональному семінарі беруть участь представники Українського інституту національної пам’яті, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти і науки України, педагогічні працівники, завідувачі музеями (музейними кімнатами), методисти та особи, відповідальні за музейну справу.

Як пояснили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, навчання в рамках семінару проводиться з метою вивчення та поширення передового педагогічного досвіду, підвищення кваліфікації педагогічних працівників туристсько-краєзнавчого напрямку роботи.

Упродовж перших двох днів програмою семінару передбачено лекції та доповіді колег у таких кластерах: «Відновлення національної пам’яті та перезавантаження краєзнавчо-пошукової парадигми», «Роль історичної пам’яті у виховному просторі», «Історія України ХХ століття: виховний потенціал історичної правди». Під час роботи у групах заплановано обговорити реформування музейної роботи в позашкіллі,  ігрові технології в історичному навчальному просторі, застосування відеолекцій. Модеруватимуть дискусії директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді МОН України Сергій Неділько, завідувачі сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкєніч та Олена Охрімчук.

У завершальний день семінару педагогічні працівники відвідають Національний заповідник «Хортиця», а також прослухають  лекції на тему сучасної пропаганди. Наостанок відбудеться підсумкова розмова про перспективи розвитку учнівського історичного краєзнавства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок