Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комісією затверджено зміни до проектних пропозицій на формування інфраструктури громад

7 листопада 2018 - 13:53

Проектні пропозиції об’єднаних територіальних громад розглянуто на засіданні комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури, яке провела керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Вже третій рік поспіль об’єднані територіальні громади реалізують інфраструктурні проекти за рахунок державної субвенції. У цьому році 36 об'єднаних територіальних громад області отримали субвенцію з державного бюджету на розвиток інфраструктури в сумі 124 млн. 136 тис. 800 грн. На засіданні ми підсумовуємо стан справ щодо освоєння субвенції, - зазначила Зінаїда Бойко.

За інформацією Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, на сьогодні за рахунок державної субвенції погоджено Мінрегіоном та реалізується громадами 125 проектів, з яких 21 проект уже виконано, а більшість знаходиться на завершальних стадіях.

Результати щотижневого моніторингу стану використання коштів державної субвенції, який проводиться Управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації, свідчать, що за станом на 02.11.2018 громадами отримано 94 млн. 803 тис. 348 грн. коштів державної субвенції або 76,6% від загальної суми субвенції, з них освоєно  52 млн. 78 тис. 150 грн. (42,7% ). При цьому інформація моніторингу динамічна, постійно змінюється. Так, менше ніж за місяць процент освоєння коштів субвенції збільшився на 17,1 %.

Зінаїда Бойко відзначила, що в процесі проведення роботи постійно виникає необхідність вносити зміни у проектні пропозиції, адже громади активно звертаються до облдержадміністрації за наданням висновків по проектних заявках у зв’язку з економією коштів та включенням нових проектів.

За результатами засідання керівник апарату облдержадміністрація надала доручення Управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації продовжити роботу з підготовки висновків щодо відповідності проектних заявок плану (програмі) соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади та проведення моніторингу стану використання коштів державної субвенції.

Об’єднаним територіальним громадам рекомендовано активізувати роботу щодо освоєння  в повному обсязі до кінця поточного року коштів державної субвенції на розвиток своєї інфраструктури.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі