Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Нині для нашої держави існує чимало загроз і від консолідації суспільства та його об’єднання залежить чимало»

12 листопада 2018 - 16:28

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, підбиваючи перші підсумки засідання Ради регіонального розвитку, що відбулося в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

- Найголовніша тема сьогоднішнього засідання - консолідація нашого суспільства. Те, що зроблено за чотири роки - дуже важливо. Але основна директива полягає в тому, що нині для нашої держави існує чимало загроз і від консолідації суспільства та його об’єднання залежить чимало. Особливо важливим це постає в розрізі майбутніх виборів. Адже деякі політики вже розпочали свою передвиборчу програму. Та, на жаль, ґрунтують її в основному на критиці. Звичайно, в демократичному суспільстві критика припустима. Та лише коли вона об’єктивна і реальна, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону підкреслив, що розмови з Президентом та Прем’єр-міністром України були дуже предметними. Так, учасники Ради регіонального розвитку отримали завдання розробити стратегічні програми, які мають не тільки підбити підсумки останніх років, а й розробити плани розвитку на наступні кілька років. У кожному селі, громаді та районі повинні бути проаналізовані першочергові заходи, які будуть підкріплені певними рішеннями, плануванням та фінансуванням. Для того, щоб усі можновладці розуміли і могли  донести до кожного, що зроблено та що планується виконати. І перші особи держави зможуть відвідати всі регіони, аби посадовці на місцях могли захистити перспективні плани розвитку областей.

 - Окремо хочу нагадати, що в рамках децентралізації громади та міста обласного значення отримали фінансову спроможність, завдяки чому були втілені в життя чимало важливих проектів. Проте перед нами є й чимало завдань. Адже в кожному місті та селі є над чим працювати. Тож покроково ми будемо вирішувати найболючіші та пріоритетні проблеми, розв’язання яких принесе найбільшу користь для суспільства, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами керівника області, окрему увагу у своєму виступі Президент України звернув на зростання ціни на блакитне паливо.  Для того, щоб малозабезпечені сім’ї не потрапили в скрутні умови, діятиме розширена система субсидій та їх монетизації.

- Петро Порошенко напряму сказав, що не підпише бюджет 2019 року, якщо в ньому не буде передбачено чіткої ролі субсидій. Зі свого боку Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив на тому, що  створено базу субсидіантів і цим людям буде приділено  особливу увагу, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Стосовно Запорізької області очільник регіону повідомив, що ми посідаємо перші місця в державі за показниками реалізації реформи децентралізації. Нині на мапі області немає жодного району, де не створено ОТГ. Тож нині влада працюватиме над тим, аби поставити крапку в питанні створення об’єднаних територіальних громад.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни