Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль привітав нову очільницю Токмацької місцевої прокуратури

15 листопада 2018 - 10:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та прокурор Запорізької області Валерій Романов  урочисто представили керівника Токмацької місцевої прокуратури Наталію Бондаренко представникам правоохоронних органів та влади. До складу Токмацької місцевої прокуратури входять: апарат місцевої прокуратури, а також Вільнянський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський та Гуляйпільський відділи.

Вітаючи з призначенням очільницю місцевої прокуратури, Костянтин Бриль наголосив, що перед нею та її командою поставлено чимало важливих завдань.

- Від присутніх тут сьогодні людей залежить соціальна справедливість на місцях. А відсутність реагування правоохоронців на певні порушення завжди обертається негативом для влади. Особливо це видно у засобах масової інформації, які вимушено беруть на себе роль викривачів порушників законодавства. Крім цього, на прийомах громадян я нерідко чую скарги на бездіяльність правоохоронців і вимушений звертати увагу прокурора області на кожен випадок окремо. Хочу підкреслити, що на місцях не варто боятися погроз місцевого політикуму чи певних віп-персон. Треба працювати лише в рамках закону. Нині всі дані про правопорушення, які були отримані мною на прийомах громадян чи зі ЗМІ, будуть передані новій очільниці прокуратури, аби вони нарешті зрушили з місця. Одним із наболілих питань Вільнянщини вважаю знищення лісосмуг, які нині продовжують вирубувати, поки влада намагається їх відродити. Лише в поточному році з бюджету області було виділено 8 мільйонів на відновлення 600 гектарів лісів. Тож нині саме від вас залежить збереження того, що по праву належить громаді. Я не терпітиму кишенькових правоохоронців та можновладців. У Запорізькій області такого не буде, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку прокурор  області наголосив, що лише результативні та професійні співробітники прокуратури мають право обіймати керівні посади в органах прокуратури, тож зайняття цієї посади – це велика відповідальність за законність і порядок у цілому ряді районів області.  

- У цьому році вдалося подолати минулорічні негативні тенденції у динаміці злочинності на території області. За 10 місяців 2018 року обліковано  3 277 кримінальних правопорушень, що на 3,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Проте темпи зниження рівня злочинності на цій території нижчі, ніж загалом по області.  

Всупереч загальнообласній тенденції до зниження кількості облікованих особливо тяжких злочинів (-11,2%) їх кількість у порівнянні з минулим періодом збільшилась у Пологівському районі (з 8 до 10 або +25%), Оріхівському районі (з 9 до 11 або +22,2%) та Вільнянському районі (з 15 до 18 або +20%). Попри зменшення в області майже на третину кількості вчинених тяжких злочинів (-29,7%) їх суттєве збільшення відбулося в Новомиколаївському районі (з 52 до 89 або +71,2%). При зниженні в цілому по області кількості вчинених злочинів проти життя та здоров’я особи (-7%) їх помітне збільшення зафіксовано в Пологівському (з 23 до 35 або +52,2%), Токмацькому (з 11 до 16 +45%) та Оріхівському (з 43 до 57 або +32,6%)  районах, - повідомив Валерій Романов.

Костянтин Бриль та Валерій Романов побажали новому керівнику Токмацької місцевої прокуратури якнайшвидшого налагодження конструктивної роботи та досягнення значного позитивного результату на займаній посаді. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни