Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заклади первинної медико-санітарної допомоги області поповняться новим обладнанням

21 листопада 2018 - 09:35

До кінця року 75 закладів охорони здоров’я області отримають медико-діагностичне обладнання та витратні матеріали за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Перелік закладів та обладнання затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

Зокрема, Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, враховуючи потребу регіону та згідно з табелем оснащення закладів ПМСД, проведено процедуру закупівлі та вже укладено договори на постачання товарів та послуг у рамках міжнародних конкурсних торгів. Загальна вартість закупівлі складає 831,1 тис. доларів. З метою покращення надання медичної допомоги, враховуючи рівень надання послуг, спеціалізацію та направлення закладів, кількість пацієнтів, що обслуговуються, та кількість працюючих фахівців, було визначено 40 центрів первинної медико-санітарної допомоги, п’ять закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та 35 закладів міст та районів області, які отримають обладнання.

Як зазначили у Департаменті, за кошти субвенції та Міжнародного банку вже закуплено: 100 апаратів добового моніторингу артеріального тиску, 15 апаратів для добової реєстрації електрокардіографії, вісім ультразвукових сканерів, три біохімічних аналізатори з витратними матеріалами, три імунохемілюмінесцентних аналізатори з витратними матеріалами, 55 центрифуг медичних. Крім цього, обласний клінічний ендокринологічний диспансер, обласний медичний центр серцево-судинних захворювань та обласна клінічна психіатрична лікарня отримають по одному набору витратних матеріалів для забору біологічного матеріалу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни