Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Пологах відкрито оновлений сервісний центр МВС

18 грудня 2018 - 18:29

У Пологах відбулося урочисте відкриття центру ТСЦ №2345 РСЦ МВС у Запорізькій області, у якому взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках реформування МВС України постановою Кабінету Міністрів України були утворені територіальні органи з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ. Починаючи з 07.11.2015 року на території Запорізької області було утворено сім сервісних центрів, з яких два у м. Запоріжжя та по одному - в містах Мелітополь, Бердянськ, Пологи, Енергодар та Василівка. Загалом у цих центрах працюють 122 співробітники.

Новий сервісний центр МВС - це відкритий офіс з сучасними технологіями та системами комунікацій. Запроваджується електронна черга, здійснюється моніторинг співробітників. Приміщення обладнані відеокамерами спостереження, завдяки яким можна переглянути на відповідному сайті. Кожен сервісний центр несе не тільки функціональні зручності, а ще й має візуальні особливості. Тут з комфортом можна зачекати свою чергу, облаштовано зону для читання. Задля зручності відвідувачів адміністратори цих установ надають послуги без перерви на обід.

Під час відкриття сервісного центру в місті Пологи Костянтин Бриль наголосив на важливості таких сучасних закладів для всіх українців.

- Хочу подякувати всім, хто брав участь в оновленні цього сервісного центру. Завдяки його відкриттю  Пологи отримають до 700 тисяч гривень у скарбничку місцевого бюджету. Подібні відділення дуже потрібні в Запорізькій області, адже це один із прикладів, коли послуга йде до людини, а не навпаки. Сучасні центри МВС дають нам можливість позбутися корупційної складової, черг, поліпшити якість спілкування між державними органами і громадою, а також зробити так, щоб надання всіх послуг стало максимально зручним для громадян. Це вже шостий центр, відкритий у нашому регіоні. Наразі із запланованих лишився тільки Бердянський сервісний центр. Крім цього, в Запорізькій області продовжують діяти пересувні сервісні центри, які надають послуги жителям регіону, які не в змозі дістатися до необхідних пунктів. Тож  дякую всім, хто доклав зусиль задля того, аби за 1,5 року територія нашої області була покрита такими центрами, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами Пологівського міського голови Юрія Коноваленка,  раніше стан сервісного центру МВС не відповідав сучасності. Тож ремонт приміщень, де нині розташований центр, проходив у два етапи. Значну допомогу в оновленні центру надав зі свого фонду депутат обласної ради від БПП Віталій Лупінос.

Як повідомив начальник Регіонального сервісного центру МВС у Запорізькій області Анатолій Романенко, Пологівський сервісний центр відкривався у два етапи, адже складається з двох приміщень, розташованих поруч. Це значно зручніше для громадян, за день тут отримують послуги близько 30-40 людей. Серед тих, хто користується послугами сервісного центру, - жителі Пологівського, Оріхівського,  Гуляйпільського, Більмацького та Розівського районів. Проте, послуги тут може отримати кожен житель України.

Наразі оновлений сервісний центр МВС у м. Пологи - це дві адміністративні будівлі,  облаштовані майданчиком для проведення огляду транспортних засобів, має якісне освітлення та зручний під'їзд для відвідувачів, у тому числі для клієнтів з обмеженими фізичними можливостями. Громадян обслуговуватимуть сім працівників фронт - офісу. Щоденно у центрі надається понад 40 послуг. З початку року територіальним сервісним центром у м. Пологи загалом  було надано понад 4000 послуг. Найбільшим запитом у громадян користуються реєстрація посвідчень водія, укладання договорів купівлі-продажу транспортних засобів та отримання довідок про відсутність (наявність) судимості, її зняття, погашення тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна