Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область за три роки отримала понад 18 мільйонів євро грантової допомоги від Уряду Німеччини

30 січня 2019 - 13:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представниками німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ - директором проекту ІІПУ «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Др. Бербель Швайгер, менеджером проекту у Запорізькій області Олегом Флітером та координаторами проекту. Під час зустрічі сторони обговорили  стан виконання проектів GIZ у Запорізькій області у 2018-2019 роках. Зокрема, увагу було приділено завершенню робіт та відкриттю КЗ «Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій» ЗОР, а також підтримці медичних закладів області.

На початку зустрічі Костянтин Бриль подякував за співпрацю німецькій стороні.

- Мені дуже приємно бачити в стінах облдержадміністрації наших давніх партнерів - GIZ. Нині ми зібралися, аби підбити підсумки та спланувати спільні дії на 2019 рік. Дуже хочу подякувати німецькій стороні за підтримку. Адже Уряд Німеччини, мабуть, найбільш активно допомагає Запорізькій області. І це відбувається саме тоді, коли це найбільш потрібно. Тож з нашого боку не може бути жодних нарікань, тільки величезна вдячність, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Директор проекту ІІПУ «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Др. Бербель Швайгер зазначила, що Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім цього, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

У рамках співпраці з німецьким федеральним товариством GIZ щодо поліпшення ситуації з надання послуг населенню, які виконуються державними установами і групами громадянського суспільства в окремих територіальних громадах Запорізької області, а також районах, які приймають внутрішньо переміщених осіб, на різні напрямки Запорізький регіон отримав понад 18 мільйонів євро грантової допомоги. Так, за проектом «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» в області успішно реалізовано п’ять  проектів соціальної інфраструктури на загальну суму 38,3 мільйона гривень.

У 2018 році було завершено реалізацію таких проектів: «Утеплення фасадів та даху КЗ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ», м. Бердянськ та «Реконструкція котельних у трьох відділеннях КУ «Таврійський будинок інвалідів» с. Таврійське, Оріхівський район.

У рамках проекту GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» за результатами проведеного влітку 2018 року конкурсу вісім ОТГ області отримали пожежний автомобіль, освітлювальну пересувну установку, комплекти протипожежного захисту (захисний одяг, пожежні рукави тощо).

У ІІІ кварталі 2018 року в рамках проекту  GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності» за результатами конкурсного  відбору підприємств для отримання технічної підтримки з упровадження енергоефективних пілотних проектів визначено переможців:  ТОВ «Хліб Токмака», Українсько-іспанське ТОВ «УРОЖАЙ», ПрАТ «Племзавод «Степний» та ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод».

Нині ще один проект знаходиться в стадії реалізації - реконструкція КЗ «Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій» ЗОР на суму близько 30 мільйонів гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович