Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Господарства Новомиколаївщини є прикладом соціально відповідального бізнесу»

15 лютого 2019 - 09:40

Такий висновок голова облдержадміністрації Костянтин Бриль зробив під час робочої поїздки до Новомиколаївського району, де відвідав низку підприємств.

Зокрема, Костянтин Бриль ознайомився з роботою ТОВ «Лідер». Як повідомив генеральний директор Степан Кравчун, площа сільськогосподарських угідь в обробітку господарства становить 2314,8 га, в тому числі рілля - 2314,8 га. Крім цього, господарство орендує 2314,8 га землі, що знаходяться на території Запорізької області.

ТОВ «Лідер» спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових і олійних культур. На початок 2019 року в господарстві налічувалося 7617 голів свиней (84% до 2017 p.).

Нині на підприємстві працює 120-150 осіб. Середня заробітна плата становить 4150 грн., при цьому заборгованість із виплати зарплатні відсутня. Розрахунок з орендодавцями за оренду земельних паїв у 2018 році господарство здійснило на рівні 7% від нормативної грошової оцінки землі в повному обсязі.

Костянтин Бриль відвідав також ТОВ «Гайчур». Як повідомив директор товариства, Герой України Анатолій Головко, площа сільськогосподарських угідь в обробітку займає 2046 га, у тому числі рілля - 1705 га. На території Запорізької області взято в оренду ще 2046 га землі.

ТОВ «Гайчур» спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових і олійних культур. Нині на підприємстві працює 20 чоловік, середня заробітна плата яких складає 7073 грн. Розрахунок з орендодавцями за оренду земельних паїв у 2018 році господарство здійснило в повному обсязі.

Очільник регіону також ознайомився з будівництвом храму в с. Тернувате. Роботи з його зведення було розпочато в 2005 році за рахунок та силами товариства з обмеженою відповідальністю «Гайчур». Наразі тут тривають внутрішні оздоблювальні роботи, завершення яких заплановано в цьому році.

- Дуже приємно побувати на таких визначних підприємствах Запорізького краю. Господарства Новомиколаївщини є прикладом соціально відповідального бізнесу. Вони не лише дбають про розвиток сільського господарства, а й підтримують місцеву громаду. Керівники підприємств «Лідер» та «Гайчур» - справжні господарі і заслуговують на те, щоб з них брали приклад. Україна - аграрна держава, і від наших сільгоспвиробників залежить майбутнє всієї нашої області та країни в цілому, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області