Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За підтримки ЄС у Бердянську вперше відкрито дитячий садок і реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю

4 березня 2019 - 11:40

У Бердянську відбулося відкриття нового дитячого садочка «Зіронька» та реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю. Реконструкція цих об’єктів була профінансована Європейським Союзом.

В урочистому відкриття взяли  участь Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Андрій Антонов, начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко, Бердянський міський голова Володимир Чепурний, громадськість.

У Бердянську в рамках грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» реалізовувався проект «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ». Цей проект – єдиний у Запорізькій області.

Фінансувався проект за рахунок ЄС зі співфінансуванням з обласного та міського бюджетів. Загальний бюджет проекту – 1 337 535 євро. У рамках проекту здійснено реконструкцію будівлі по вулиці Європейській, 68-А для розміщення нового дошкільного навчального закладу «Зіронька» та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У ході реконструкції будівлі, де розмістилися новий дитячий садок «Зіронька» та центр реабілітації, було збудовано нові переходи між корпусами; утеплено фасад; реконструйовано дах; замінено всі мережі, вікна та двері; змонтовано нову систему опалення з індивідуальним тепловим пунктом та теплою підлогою в усіх групах; у всіх приміщеннях встановлено рекуператори повітря, які надають можливість вентилювати приміщення без втрат тепла взимку та прохолоди влітку; збудовано новий господарський блок, у якому встановлено тепловий насос; виконано необхідні роботи для забезпечення доступу маломобільних груп населення до будівлі, а також встановлено ліфт для доступу осіб з інвалідністю на другий поверх будівлі.

Було закуплено все необхідне для оснащення дитячого садка та центру реабілітації: меблі; комп’ютери та оргтехніку; обладнання для харчоблока, медичних кабінетів, спортивної та музичної зали; обладнання для реабілітації; посуд, м’який інвентар, килими, жалюзі та штори; іграшки та навчальні засоби; обладнання для вуличних ігрових та спортивних майданчиків тощо.

Відвідувати дитячий садок зможуть біля 120 дітей, а центр реабілітації дітей-інвалідів – 130 вихованців щороку.

- Сподіваюсь, що цей об’єкт не перший і не останній, який створено з боку Євросоюзу. І від Єврокомісії можу сказати, що Україна і в подальшому може розраховувати на підтримку Євросоюзу, розвиток нашої співпраці та добрих стосунків, - відзначив під час урочистого відкриття закладу Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров