Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко разом зі студентами Запоріжжя висадили  трояндову алею на території майбутнього Реабілітаційного парку, дружнього до людей з інвалідністю

16 березня 2019 - 16:57

Під час робочого візиту до Запоріжжя дружина Президента разом зі студентами Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії  взяла участь в акції Green Works «У тандемі з природою – у тандемі з собою», у ході якої були висаджені троянди на Алеї  миру і добра на Святій Хортиці».

- Я хочу подякувати керівництву області та Хортицькій академії, які долучились до впровадження такого чудового парку для людей з інвалідністю. Запорізька область є лідером у впровадженні інклюзивної освіти, адже саме тут у 2016 році стартував цей науково-педагогічний експеримент. І на сьогодні вже вся Україна приєдналась до цієї реформи. Та можу сказати, що інклюзивна освіта - це тільки частина інклюзивного суспільства. І ми маємо побудувати рівні можливості для всіх членів українського суспільства, аби люди відчували, що мають доступ до освіти, охорони здоров’я, соціальних закладів, а також проводити дозвілля в таких чудових парках. Хортиця - історична частина Запоріжжя, яка знана не тільки в Україні, а й далеко поза її межами. І я впевнена, що в майбутньому саме цей Хортицький парк стане туристичною зоною, яку із задоволенням відвідуватимуть жителі Запоріжжя, України та навіть закордонні гості, - підкреслила Марина Порошенко.

Алея знаходиться на території майбутнього Реабілітаційного парку, дружнього до людей з інвалідністю. У цьому парку передбачено надання медичних, культурно-анімаційних, фізіотерапевтичних та соціальних послуг. Поряд із лікувально-оздоровчим комплексом на його території будуть розташовані зони для естето- та природотерапії, де відвідувачі зможуть відновити здоров’я. 

 - Цей реабілітаційний центр відноситься до нашої Хортицької академії. І цей заклад відомий, як один з передових по реабілітації дітей. На майбутнє ми маємо проект створення сучасного Центру. Та нині виникла затримка через відсутність експертизи у зв’язку з тим, що земельні питання згідно з чинним законодавством потрібно вирішувати на рівні Кабміну. Щойно ми отримаємо необхідні погодження, робота розпочнеться. Думаю, що від початку за три роки цей об’єкт вартістю 50 мільйонів гривень буде зроблено за рахунок різних джерел фінансування. Зокрема, державного, обласного бюджетів, а також коштів соціально-економічного розвитку народних депутатів України, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Створення реабілітаційного парку для людей з особливими потребами є значущою подією для Запорізької області. Адже вперше в Україні у мальовничому куточку о. Хортиця започатковано реабілітаційний парк, дружній до людей з особливими освітніми потребами. Унікальність ідеї створення парку полягає в тому, що в Україні на сьогодні немає жодного місця культурного відпочинку, в якому були б створені доступні умови для людей, які пересуваються на візках або милицях.

Реабілітаційний парк – це обмежений територіальний простір, де люди з особливими потребами зможуть скористатися допомогою щодо відновлення фізичного, духовно-психічного здоров’я. Застосування новітніх технологій з вищевказаного комплексу лікувально-оздоровчих, реабілітаційних послуг забезпечить не тільки можливість для оздоровлення дітей та студентської молоді після навчання, а й, насамперед, їх комплексну реабілітацію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію