Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розробляється «дорожня карта» реєстрації релігійних організацій відповідно до нового законодавства

21 березня 2019 - 15:20

З кінця січня поточного року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи».

Згідно з ним державні реєстратори втратили повноваження реєструвати релігійні організації, а Міністерство культури України та обласні державні адміністрації, починаючи з 31 січня 2019 р., повинні приймати документи для реєстрації статутів релігійних організацій або внесення змін до них за принципом «єдиного вікна», здійснюючи одночасно реєстрацію статуту і державну реєстрацію – внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

У зв’язку з цим  під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулася нарада  щодо забезпечення виконання норм законодавства  про державну реєстрацію релігійних організацій.

Учасники заходу обговорили шляхи вирішення нагальних питань, пов’язаних з новаціями, а саме: визначення реєстраторів від облдержадміністрації, які будуть працювати в системі ЄДР; здійснення передбачених нормативно-правових актами заходів для отримання входу до реєстрів, до ідентифікаторів доступу користувача та/або прив’язкою до ідентифікаторів доступу фіксованої IP-адреси користувача, у тому числі отримання сертифікатів для роботи в базі ЄДР та укладення відповідного договору з ДП «Національні інформаційні системи»;  виділення відповідних коштів на обладнання робочого місця державного реєстратора (комп’ютер, сканер, захищена лінія інтернет тощо), на  отримання електронного ключа на захищеному носії та витрати на навчання (отримання сертифікату) для роботи в базі ЄДР; виділення приміщення для зберігання архіву документів, у тому числі тих, які будуть передані Головним територіальним управління юстиції у Запорізькій області (668 одиниць);  відкриття  розрахункових рахунків за надання адміністративної послуги у сфері державної реєстрації.

Підсумовуючи обговорення питання, Едуард Гугнін зазначив, що всім органам, яких стосуються нові норми законодавства, наразі потрібно спільно та в короткий термін виробити «дорожню карту» процесу реєстрації релігійних організацій. При цьому головним є фахівець і його робоче місце, тож на це в першу чергу має бути спрямована увага.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни