Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область стабільно завершила опалювальний сезон

23 квітня 2019 - 15:30

Підсумки проведення в області опалювального сезону 2018/2019 років обговорили учасники онлайн-наради голови облдержадміністрації Костянтина Бриля з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Результати щоденного моніторингу свідчать, що опалювальний сезон на території Запорізької області пройшов стабільно. У Запорізькій області опалювалося 999 об’єктів соціальної сфери та 5602 житлових будинки. В роботі знаходилося 603 котельні.

- Незначні аварійні ситуації, які виникали протягом опалювального сезону на системах теплопостачання, усувалися оперативно у визначені чинними нормативно-правовими актами України строки. Проте на сьогодні проблема незадовільного технічного стану теплових мереж не вирішена. За наявною інформацією на сьогодні із 1078 км теплових мереж 566 км знаходяться у ветхому та аварійному стані. Зважаючи на це,  по області для ліквідації аварій на об'єктах ЖКГ на базі комунальних підприємств області були створені та знаходилися в постійній готовності 232 спеціалізовані бригади загальною чисельністю 1635 осіб, які оснащені необхідною технікою та устаткуванням. Навіть аварійна ситуація на системах водовідведення у м. Бердянськ, яка виникла наприкінці січня, коли на кілька днів значна частина міста залишилася без централізованого водопостачання, не призвела до перебоїв з подачею теплової енергії споживачам. До котелень було організовано підвіз води, що дозволило уникнути припинення їх роботи, - повідомив  директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко.

Основною ж загрозою сталого проходження опалювального сезону була заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ. Стабільність проходження опалювального сезону було досягнуто, в тому числі, завдяки прийнятій постанові Кабінету Міністрів України, якою було зменшено з 90% до 78% необхідний рівень розрахунків виробника теплової енергії, при якому НАК «Нафтогаз України» постачає природний газ. Ця норма завершила свою дію з 01.04.2019.

На сьогодні заборгованість теплопостачальних підприємств уже досягла суми  1,6 млрд. грн. Заборгованість населення за послугу теплопостачання за станом на 01.03.2019 становить 1 млрд. 365 млн. грн.

- Керівники територій, у першу чергу, повинні вжити всіх можливих заходів для погашення заборгованості теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ та забезпечити укладання ними  договорів на постачання природного газу в наступному опалювальному сезоні 2019/2020 років. Необхідно також приділити окрему увагу проведенню претензійної роботи серед населення. На сьогодні опалювальний сезон 2018/2019 років на території області завершено. У зв’язку з цим головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення облдержадміністрації було проаналізовано підсумки проходження опалювального сезону 2018/2019 років на підпорядкованих територіях та за результатами проведеної роботи  визначено планові показники з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період  2019/2020 років, - відзначив, підбиваючи підсумки, Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів