Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вступну кампанію до закладів професійно-технічної освіти продовжено до 1 жовтня

19 серпня 2019 - 11:40

foto

За повідомленням Міністерства освіти і науки України, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, які матимуть недоукомплектовані групи для навчання за кошти регіонального або державного бюджету, можуть продовжити прийом заяв до 1 жовтня.

Відповідно до Правил прийому зарахування до закладів професійної (професійно-технічної) освіти має завершуватися до початку навчального року, а саме до 1 вересня. Однак у разі невиконання регіонального або державного замовлення закладам надається можливість провести додатковий набір вступників. Йдеться про набір на окремі професії або спеціальності в межах ліцензованого обсягу закладу.

Загалом по Україні цього року було виділено 123 315 бюджетних місць, на яких вступники можуть безоплатно отримати професійну освіту. З них 109 249 місць - це регіональне замовлення, 14 066 – державне замовлення, зокрема 7 287 - за професіями загальнодержавного значення.

У Запорізькій області підготовка робітничих кадрів здійснюється коштом обласного та міського бюджетів у 19 закладах професійної (професійно-технічної) освіти, та ще в 11 закладах обласного центру.

За оперативними даними Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, за станом на 15 серпня виконання регіонального замовлення набору учнів до закладів професійної (професійної-технічної) освіти складає 3521 особу (68% від загальної кількості регіонального замовлення). З них 2534 вступники – на базі базової загальної середньої освіти, 1007 осіб - на базі повної загальної середньої освіти, з них молодших спеціалістів 154 особи (99%).

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни