Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Премія за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського чекає на претендентів

18 вересня 2019 - 08:35

За повідомленням Департаменту, премія заснована в рамках Програми розвитку культури Запорізької області на 2018-2022 роки з метою виявлення кращих зразків вітчизняного музичного мистецтва, підвищення професійної майстерності артистів, музикантів, композиторів, стимулювання залучення до професійної діяльності молодих талановитих авторів і виконавців, підвищення престижу і авторитету музичної галузі Запорізького краю.

Премія встановлена в таких номінаціях: за видатні досягнення у створенні музичного проєкту; за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві; за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості. Для переможців у кожній із номінацій установлюється премія в розмірі 15000 грн.

Положення про премію за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського затверджено розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації. Згідно з Положенням претендентами на премію можуть бути громадяни, яким виповнилося 18 років та які проживають і зареєстровані в Запорізькій області, а також внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в органах соціального захисту населення Запорізької області.

Матеріали на здобуття премії подаються до 12 листопада закладами та установами культури і мистецтва, навчальними закладами, обласними організаціями та обласними відділеннями національних творчих спілок України, громадськими організаціями у сфері культури, які можуть представити на здобуття премій не більше двох претендентів у відповідній номінації. Засідання експертної ради з визначення переможців відбудеться до 19 листопада.

Основними критеріями оцінки творчості претендентів на отримання премії є: значний внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва; високий професійний рівень, творча індивідуальність; значні досягнення у міжнародних та всеукраїнських престижних конкурсах, фестивалях. Переможці визначаються експертною радою, склад якої затверджено розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Церемонія вручення премії відбудеться наприкінці листопада.

ДОВІДКОВО:
З Положенням про премію за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського та змінами до Положення можна ознайомитися на сайті облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя