Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всеукраїнський Марафон Здоров’я крокує Запоріжжям

31 березня 2009 - 13:59

В рамках його першого туру відбулася спільна прес-конференція голови облдержадміністрації Олександра Старуха та заслуженого лікаря України, професора Ольги Богомолець.

За словами відомої лікарки, основна мета цього етапу – надати допомогу дітям, позбавленим батьківської опіки, й дітям із малозабезпечених сімей щодо діагностування та профілактики одного з найпоширеніших онкологічних захворювань шкіри - меланоми.

Ще місяць тому в Запорізькій області почалися медичні обстеження вихованців дитячих будинків та інтернатів, під час яких виявлено 116 юних пацієнтів, котрі потребують додаткового огляду професором Ольгою Богомолець. Лікар огляне їх за допомогою єдиного в країні приладу – епілюмінісцентного дерматоскопу, який дозволяє діагностувати онкологічні захворювання шкіри на ранній стадії. Ольга Богомолець зазначила, що хворих дітей, виявлених під час обстеження, направлять на огляд до Інституту дерматології і косметології у Києві і, за необхідності, безкоштовно прооперують.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух високо оцінив ініціативу та небайдужість Ольги Богомолець, а також запевнив, що обласна влада і надалі приділятиме першочергову увагу підтримці та розвиткові медичної галузі.

Другий тур благодійного Всеукраїнського Марафону Здоров'я пройде восени. Він передбачає проведення семінарів і лекцій, що мають на меті підвищити кваліфікацію запорізьких лікарів та ознайомити їх із новітніми методами та досягненнями світової медицини у галузі лікування та профілактики онкологічних захворювань.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області