Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на ВАТ «Вуглецевий композит» потребує негайного вирішення

28 жовтня 2009 - 16:10

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів робочу зустріч з зацікавленими у стабільній роботі ВАТ «Вуглецевий композит» сторонами.

Спеціальне виробництво ВАТ «Вуглецевий композит» знаходиться на території ВАТ «Укрграфіт». Підприємство нині має борги перед «Укрграфітом» за оренду виробничих площ і обладнання, тому останнє погрожує закрити свої двері. У зв'язку з існуючими боргами (3 млн .грн.) перед ВАТ «Український графіт» за договорам и постановою Орджонікідзевського ВДВС ЗМУЮ накладено арешт на всі рахунк и В АТ «Вуглецевий композит». Таке рішення створює передумови для зриву виконання угод з поставки вуглецевих композитів іншим підприємствам. Зокрема, це ДП „КБ „Південне” , яке у зв'язку з невиконанням договору вже має намір почати пошук викона вців своїх замовлень за кордоном.

У травні цього року облдержадміністрація вже проводила нараду з цих питань. Тоді було рекомендовано керівникам ВАТ «Український графіт» та ВАТ «Вуглецевий композит» опрацювати та знайти прийнятний план реструктуризації боргу за оренду. Проте н а сьогодні питання так і не вирішено. Більше того, з липня на підприємстві зупинено виробництво. А з 24 жовтня ВАТ «Вуглецевий композит» відключено від енергопостачання через за борг ованість за спожиту електроенергію у сумі 24 тис. грн..

Регіональне відділення Фонду держмайна України пропонує, а обласна виконавча влада підтримує, рішення звернутись до керівництва обох підприємств з вимогою заховати "сокиру війни", сісти за стіл переговорів і розробити план погашення заборгованості, запустити спецвиробництво, щоб завод виконав свої замовлення і розрахувався з колективом по заробітній платі. У подальшому влада має намір ініціювати повернення ВАТ «Вуглецевий композит» у державну власність.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів