Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вакцинація – це гарантія власної безпеки та значна підтримка медичної системи

16 вересня 2021 - 12:52

На цьому наголосив сьогодні голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час пресконференції з актуальних питань життєдіяльності Запорізької області.

  • Ситуація з захворюваністю ускладнюється дуже стрімко. Вже десятка областей потенційно в «жовтій» зоні. У щоденному режимі ми готуємося до можливих спалахів хвороби, посилюємо спроможності медичної системи, - зауважив Олександр Старух.

Керівник облдержадміністрації також повідомив, що триває робота з введення нових кисневих станцій в експлуатацію та забезпечення лікарень додатковими кисневими концентраторами. Так, йде робота з встановлення мереж потокового кисню в Оріхові та Дніпрорудному. До кінця місяця у лікарнях первинної ланки з’являться нові концентратори. Їх закупили ще влітку за кошти державної субвенції і наразі триває розподіл по територіях понад 800 апаратів. На сто відсотків забезпечено киснем ліжка у реанімаційних та дитячих відділеннях.

  • Нам з вами варто пам’ятати, що можливості медичної системи не безмежні. І це пов’язано, насамперед, не з кількістю ліжок або обладнання, а з людським ресурсом. Апарат штучної вентиляції легенів не може працювати сам. Його роботу забезпечують кілька людей. І вони мають бути фахові. Тому, в усіх країнах світу для підтримки власної медичної системи в період пандемії вводять карантин та проводять вакцинальну кампанію. Це елементарні дії задля захисту себе та свого оточення. Відмовляючись від імунізації без вагомих причин, кожен ставить лікаря перед вибором: кого рятувати, а кого ні, - наголосив очільник регіону.

Олександр Старух акцентував увагу журналістської спільноти на тому, що зараз найбільш відповідально до вакцинації мають поставитися освітяни. Новий штам COVID-19 найбільше поширюється серед дітей, з якими щоденно контактують вчителі та вихователі.

  • Є рішення Уряду про переведення на дистанційну форму роботи тих освітніх закладів, де в момент посилення карантину буде менше 80% щепленого персоналу. І це не підлягає обговоренню та обов’язково до виконання, - прокоментував ситуацію Олександр Старух.

Нагадаємо, що станом на 15 вересня до роботи в «жовтій» зоні готові 10 закладів освіти Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського. Натомість, працівники шкіл-інтернатів обласного підпорядкування забезпечили рівень вакцинації 90 і більше відсотків.  

  • Цьогоріч ми побачили всі наслідки дистанційної освіти. Значно знизилися показники результатів ЗНО. Зрозуміло, що цьому є різні причини, але одна з них – онлайн освіта, яка не забезпечує ні соціалізації дітей, ні їх звичайної комунікації. Діти мають здобувати якісну освіту, ходити до школи чи дитсадка, - зауважив керівник області.

Голова Запорізької ОДА також додав, що люди самі обирають, щепитися чи ні, однак, і можливості у них будуть відповідно різні. Громадяни за Конституцією України мають як права, так і обов’язки. Тому варто відповідально ставитися до свого здоров’я, життя рідних та не наражати на небезпеку своє оточення.

  • Ми працюємо у щоденному режимі і, зі свого боку, координуємо роботу медичної системи, щоб кожен міг в будь-який зручний час прийти до медзакладу та зробити щеплення. Головне – освітяни мають самі відповідально поставитися до свого здоров’я і своєї роботи, потурбуватися про безпеку рідних та своїх вихованців, - зазначив Олександр Старух, коментуючи показники імунізації запорізьких педагогів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області