Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух відвідав “Пункти Незламності” в громадах Запорізького району

2 грудня 2022 - 19:25

Один із “Пунктів Незламності”, куди завітав начальник ЗОВА, функціонує на базі місцевої гімназії в територіальній громаді Запорізького району. Як розповіли керівники навчального закладу, пункт розрахований на 400 осіб. Він забезпечений питною водою, дитячим харчуванням, генератором. Є окрема кухня та санвузол. Найближчим часом туди планують привезти матраци, спальні мішки та ковдри. Опалюється гімназія за допомогою твердопаливного котла. 

Зокрема очільник регіону перевірив роботу “Пунктів Незламності”, які розташовані у будинку культури й на базі ДСНС. Вони також обладнані необхідним. У деяких з пунктів вже були перші відвідувачі, які прийшли підзарядити мобільні телефони. 

  • Наші “Пункти Незламності” облаштовані меблями та спальними місцями. Є й окремий ігровий куточок для дітей. Також відвідувачі зможуть попити гарячий чай, якщо буде необхідно, ми й нагодуємо. Зокрема, у нас є обігрівачі та генератор. До речі, сюди вже приходили люди, щоб зарядити свої гаджети, тому що іноді в нашому населеному пункті вимикають світло, - розповіла директорка “Центру культури та дозвілля, сім’ї, молоді, спорту та туризму” Світлана Моісеєва.

Олександр Старух зазначив, що на сьогодні у Запорізькій області відкрито 97 “Пунктів Незламності”, 22 мобільних пункти розгорнули ДСНС. Вони розраховані на 8 тисяч осіб, але у разі потреби будуть облаштовані додаткові місця. 

  • Так, у разі блекауту «Пункти Незламності» слугуватимуть для людей затишним прихистком, де буде можливість зарядити свої гаджети, поїсти, зігрітися й отримати необхідну інформацію та допомогу. З керівниками громад також проговорили всі мінуси, визначили проблемні питання та шляхи їх розв’язання. Але під час перевірки для себе побачив більше позитивних сторін. Безумовно,  є над чим працювати та куди вдосконалюватися. Тільки об'єднавши зусилля ми зможемо подолати виклики та пройти цю нелегку зиму, - підсумував очільник Запорізької ОВА.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів