Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Степові вовки” отримали відзнаки за захист Запорізького напрямку

14 березня 2023 - 16:00

Начальник Запорізької ОВА вручив нагороди бійцям ротно-тактичної групи “Степові вовки”, які стоять на захисті України від початку війни з російською федерацією.

Головні задачі добровольчого бойового підрозділу - це захист  суверенітету та територіальної цілісності України від навали агресора. Його було сформовано ветеранами-добровольцями, які за віком, через бойові травми або за іншими причинами не змогли вступити в ряди регулярної армії,  а тому обрали власний шлях боротьби з російськими загарбниками.

Нині формування бере безпосередню участь в бойових діях на передньому краї на території Запорізької області, проводить аеророзвідку, проводить практичне навчання для бійців, допомагає силам територіальної оборони.

  • Хочу особисто привітати кожного з вас. Ви - уособлення мужності, сміливості та відданості. Я був дотичний до подій 2014 року і пам’ятаю, як проходило бойове злагодження та як усі ми почали виборювати свою волю та незалежність. Бережіть себе, а волю ми здобудемо! Слава Україні! Слава нашим захисникам!", - привітав захисників Юрій Малашко.

Начальник обласної військової адміністрації подякував за мужність,  самовідданість, виявлені у захисті українського народу та державності й нагородив військовослужбовців РТГ "Степові Вовки". Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу й з нагоди Дня українського добровольця відзначено особовий склад Добровольчого формування Запорізької територіальні громади підрозділу РТГ “Степові вовки” нагородили медалями “За розвиток Запорізького краю”, а також подяками голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Крім цього, керівник запорізького сектору Міністерства у справах ветеранів України передав очільнику Запорізької ОВА “Книгу пам’яті добровольців”. Тут записані всі герої, які були у складі “Правого сектору”, Карпатської січі, ОУН, добровольчої армії “Айдар” та Донбасу та загинули за незалежність України у 2014-2015 роках загинули за незалежність України. Присутні вшанували пам’ять добровольців, що загинули у боротьбі проти терористичного режиму рф хвилиною мовчання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області