Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ повідомила про підозру головному редактору проросійського видання у Бердянському районі, яка популяризувала окупаційну владу

15 березня 2023 - 14:30

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази колабораційної діяльності головного редактора одного з періодичних видань смт. Чернігівка.

Нею виявилась місцева мешканка, студентка  юридичного факультету  Запорізького національного університету.Після окупації Бердянського району вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонувала свої послуги.

За даними слідства, у травні 2022 року вона очолила проросійську молодіжну структуру, яку використовувала для проведення пропагандистських заходів. Будучі керівником молодіжної структури вона організувала у Бердянському районі низку пропагандистських акцій.

Серед «гучних» заходів, до яких вона залучала молодь району були – «Россия – это память» присвячена до дня заснування георгіївської стрічки та так званий «общенародный съезд граждан Запорожской области по вопросу проведения референдума о вхождении в состав россии», на якому особисто, від імені «молоді Запорізької області» закликала путіна прийняти регіон у склад рф.

Після цього її помітили та запропонували очолити місцеву газету на що вона з радістю погодилась.На посаді головного редактора періодичного видання колаборантка особисто брала інтерв’ю у «керівників» району, яких публічно позиціонувала як «легітимних» очільників. У своїх статтях та публікаціях вона популяризувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її підтримки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 та 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.На колаборантку чекає покарання ˗ 12 років ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни