Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Кожний наближає перемогу на своєму фронті”, - Юрій Малашко в інтерв'ю найбільшому інформаційному агентству Японії

30 травня 2023 - 17:40

Очільник ЗОВА Юрій Малашко поспілкувався з журналістами KYODO NEWS – найбільшого інформаційного агентства в Японії, заснованого ще в 1945 році та яке працює незалежною від уряду, політичних і комерційних інтересів.

Обговорили ситуацію на Запорізькій атомній електростанції, порушення прав українців на тимчасово окупованих територіях та підготовку до деокупації області.

Так, перебуваючи з робочим візитом в Японії, Президент України Володимир Зеленський порівняв масштаби можливої трагедії на ЗАЕС з катастрофою на АЕС Фукусіма-1, що привернуло значну увагу з боку міжнародної спільноти. Проте, Юрій Малашко зазначив, що попри терористичні дії росіян станція не працює та живиться від української енергомережі. Завдяки присутності працівників МАГАТЕ на станції вдається слідкувати за ситуацією, а працівники АЕС роблять все, аби не допустити ядерну катастрофу.

  • Ми приділяємо увагу будь-якій інформації, щоб запобігти катастрофі не лише на атомній електростанції, але й на інших об’єктах критичної інфраструктури. Наші служби ДСНС проводять постійні навчання, де відпрацьовують різні варіанти розвитку подій. Масова евакуація у разі виникнення надзвичайної ситуації, якій підлягає близько 600 тисяч осіб, можлива і ми до неї готові, - зазначив очільник ЗОВА.

Наразі, в найдрібніших подробицях відпрацьовуються плани деокупації, серед основних засад - поновити роботу органів місцевого самоврядування протягом тижня, відновити українські паспорти для громадян звільнених територій у разі потреби, співпраця з міжнародними організаціями задля забезпечення громадян всім необхідним.

  • Розуміємо, що після росіян нічого не вціліє: вони руйнують, грабують, катують та чинять тиск на наших людей. Наразі, на тимчасово окупованих територіях залишається близько 50% від довоєнної кількості та ми закликаємо їх виїжджати через треті країни, щоб убезпечити себе, розповів Юрій Малашко.

Очільник обласної військової адміністрації наголосив, що на відміну від росіян, які гатять по будь-чому, Збройні сили України мінімізують загрозу для мирних мешканців. Крім цього, область посилено працює на відновлення, зокрема енергомережі, яка страждає від постійних ударів з боку рф.

  • Ініціативи Президента та наші міжнародні партнери працюють на те, щоб якомога швидше завершити війну, яка триває з 2014 року. Ми готові дати відсіч та піти в наступ, робимо все, щоб наші фортифікаційні споруди відпрацювали на 100%. Кожний наближає перемогу на своєму фронті, - підкреслив голова ОВА.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович