Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області створять Регіональний координаційний штаб з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд у належний стан

19 лютого 2024 - 19:25

Про стан об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту на території Запорізької області розповів т.в.о. директора Департаменту цивільного захисту населення Олексій Караулов під час традиційної наради голови ОДА з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та очільників РВА.

Наразі загальний фонд захисних споруд цивільного захисту на підконтрольних територіях регіону становить 1354 об’єктів, з них 352 сховища та протирадіаційні укриття, 1002 - найпростіші укриття.

Як зазначив Олексій Караулов, задля приведення об’єктів до належного стану проводяться щоквартальні комісійні перевірки. За їхніми результатами, 1110 (82%) об’єктів захисних споруд – готові та обмежено готові до використання за призначенням, 244 (18%) – не готові.

  • Можемо сказати, що результати непогані. Це підтверджується зменшенням кількості скарг від наших громадян стосовно доступності та стану укриттів. Посилено працюємо в цьому напрямку. Особливу увагу приділяємо Запоріжжю, де зараз проживає велика кількість ВПО, - наголосив посадовець.

Крім цього, планують задіяти в якості укриттів підземні паркінги та підземні переходи. Ще одне завдання - активізувати роботу з балансоутримувачами.

Для координації робіт з облаштування укриттів та сховищ в області буде створено Регіональний координаційний штаб з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан. 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів