Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначили успіхи спортсменів регіону на міжнародних змаганнях

1 березня 2024 - 09:20

Спортсмени Запорізької області продовжують здобувати призові місця для рідної країни на міжнародних змаганнях. 

Відзначили наших переможців начальниця управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталія Власова під час пресконференції в офіційному Медіацентрі при ОДА.

  • Незважаючи на те, що Запорізька область є прифронтовою, спортивне життя триває. Попри всі перешкоди колективи працюють, організовують спортивну роботу, а спортсмени досягають значних результатів на міжнародних змаганнях, - наголосила посадовиця.

Під час чемпіонату Європи з греко-римської боротьби в Бухаресті 12-18 лютого заслужений майстер спорту України, член основного складу національної збірної України Парвіз Насібов отримав бронзову нагороду, чим здобув право на участь в Міжнародному турнірі на виборення ліцензії на Олімпіаду 2024 року.

На чемпіонаті світу з водних видів спорту у м. Доха (Катар) 2-18 лютого майстер спорту України міжнародного класу, член основного складу національної збірної команди України Кесарь Вікторія зайняла 5 місце у синхронних стрибках з трампліну. Вона вийшла у фінал індивідуальних змагань, посівши 12 місце, та в обох видах програми завоювала ліцензію на участь в Олімпійських іграх.

Запорізьку область на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходив в Болгарії з 12 по 20 лютого, в складі жіночої збірної команди України представила майстер спорту міжнародного класу Анастасія Манєвська. Їй вдалось здобути срібну нагороду в олімпійській ваговій категорії до 87 кг. Спортсменка показала результат у ривку – 102 кг (6 місце), у поштовху – 128 кг (2 місце) та у сумі двоборства – 230 кг (2 місце), чим допомогла жіночій збірній вибороти 1 загальнокомандне місце. 

В Грузії 9-11 лютого пройшов чемпіонат Європи з карате серед юніорів, молоді та кадетів. Втретє поспіль золоту нагороду здобула вихованиця запорізького клубу «Concordia» Еліна Сєлємєнєва. Спортсменка впевнено пройшла шлях до чергової нагороди європейської першості, здолавши у фіналі в категорії до 68 кг (U-21) сильну спортсменку з Італії з рахунком 5:3. Дівчина готується до переходу в дорослу категорію та до нових звершень.

На відкритих змаганнях континентального кубка Senior Europen Open in Gyor HUNGRY, які пройшли 10 лютого в м. Дьор, запорізький дзюдоїст майстер спорту Міжнародного класу України, член збірної команди України Олексій Єршов спромігся здобути для України бронзу.

У Варшаві 24-25 лютого пройшов відкритий Кубок Європи з дзюдо, де в складі збірної України виступав майстер спорту міжнародного класу, член основного складу національної збірної команди України Данило Гуцол. В змаганнях спортсмену вдалося вибороти бронзову нагороду у ваговій категорії до 100 кг.

На міжнародному рейтинговому турнірі класу G-1 з тхеквондо (ВТФ), що проходив 9-11 лютого в Туреччині, майстер спорту, член основного складу національної збірної команди України Максим Маненков посів 2 місце в ваговій категорії до 54 кг.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні