Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Запорізька область має позитивний досвід організації НМТ”, - Людмила Бухаріна розповіла про старт вступної кампанії

5 березня 2024 - 15:40

В системі освіти розпочинається важливий етап - вступна кампанія. Про її особливості в 2024 році розповіла під час брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна.

Складання національного мільтипредметного тесту (НМТ) є обов'язковою умовою для вступу до закладів вищої освіти. Тестування проходитиме під час двох сесій: основної (14 травня – 25 червня) та додаткової (11–19 липня).

Зареєструватися для участі в основній сесії можна з 14 березня по 11 квітня включно, додаткової - з 10 по 15 травня включно. Це відбуватиметься через заповнення онлайн-форми, однак проходження тесту передбачає обов’язкову фізичну присутність. 

  • Запорізька область має позитивний досвід організації національного мультипредметного тесту. Вже 2 роки ми проводимо тестування виключно в укриттях. Наразі посилено працюємо над створенням необхідних безпекових та технічних умов для складання НМТ. Орієнтовна кількість випускників у 2024 році – 7 761 особа, - наголосила директорка профільного Департаменту.

У межах тестування кожен учасник/учасниця буде виконувати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один – на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія). 

Усі чотири предмети вступники складатимуть в один день у тимчасових екзаменаційних центрах, які також розгорнуть у деяких інших країнах. На виконання завдань з кожного абітурієнти матимуть по 60 хвилин. Процес тестування складається з двох блоків по 120 хвилин (по 2 предмети) з 20-хвилинною перервою між ними. 

Інформацію про результати основної сесії НМТ буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткової сесії – до 26 липня.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні