Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

8 березня 2024 - 18:15

Голова Запорізької обласної державної адміністрації обговорив подальшу співпрацю та нові спільні проекти з командою Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

У зустрічі взяли участь координаторка системи ООН в Україні, Деніз Браун, директор Офісу ЮНОПС в Україні Тім Ларднер, голова Представництва МОМ Алессія Скіавон, представники агенцій ООН, радники голови Запорізької обласної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів та представники громадських організацій.

Іван Федоров висловив подяку міжнародним партнерам за всебічну підтримку мешканців регіону:

  • Дякую команді Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) та особисто Координаторці системи ООН в Україні Деніз Браун, що швидко відгукнулися на минулу зустріч та сьогодні зібрали всі Агенції ООН. Ваша всебічна та системна допомога, яка надається нашій області, робить вас одним із наших ключових та надійних партнерів. Ми високо цінуємо вашу активність та оперативність у вирішенні гуманітарних потреб області. Умови військового стану призвели до переселення понад 232 тисяч осіб у нашій області. Завдяки координації OCHA протягом 2023 року гуманітарну допомогу у Запорізькій області отримали понад 646 тис. осіб. 185 міжнародних та місцевих організацій надали допомогу мешканцям регіону, - підкреслив очільник Запорізької обласної державної адміністрації.

Голова ЗОВА розповів про основні напрямки, де потрібна підтримка інституцій ООН.

Перший - це житло для внутрішньо переміщених осіб. Міжнародним партнерам було представлено проект, що передбачає реконструкцію готелю, ремонт двох гуртожитків та будівництво нових енергоефективних будинків. Тім Ларднер повідомив, що фахівці Офісу Управління ООН з обслуговування проектів ознайомляться з планами реконструкції готелю та гуртожитків і нададуть свої поради та висновки.

Другий - реконструкція та модернізація медичних установ, а також будівництво сучасного реабілітаційного центру у Запоріжжі.

Третій - будівництво безпечних та комфортних підземних приміщень для навчання школярів. Очільник Запорізької обласної державної адміністрації підкреслив, що підземні школи у Запоріжжі планують будувати там, де найбільше навчальних закладів, які не мають належних укриттів.

Іван Федоров запропонував розташувати офіс Управління ООН з координації гуманітарних справ у Запоріжжі для більш плідної координації зусиль влади, міжнародних партнерів та місцевих гуманітарних організацій, зокрема в таких питаннях, як забезпечення прифронтових громад продуктами харчування та предметами першої потреби, організація безпеки доставки та роздачі.

Також за заході домовились, що обласна влада надасть необхідні дані по категоріям переселенців, що потребують гуманітарної допомоги, щоб агенції ООН змогли надати більше продуктових комплектів для ВПО.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області