Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво ЗОВА та представники громад обговорили пріоритети в роботі

12 березня 2024 - 21:10

Підтримка військових, безпечна офлайн освіта, фінансування територій, протидія ворожій пропаганді - головні теми, які постали на зустрічі керівників громад, районних військових адміністрацій та представників обласної влади.

Спілкування відбулося у форматі відкритого діалогу, що надало можливість очільникам громад вільно обговорити наболілі питання. 

  • Наш головний виклик – ворожий терор – як на полі бою, так і в інформаційному полі. Росія запустила потужну машину пропаганди: поширює фейки про дестабілізацію на Запорізькому напрямку. Ситуація на фронті – стабільна. Наші військові міцно тримають оборону, - наголосив глава облдержадміністрації Іван Федоров.

Посадовець додав, що зараз вибудовується потужна лінія оборони. Військові та цивільні риють протитанкові рови, встановлюють “зуби дракона”, укріплюють вогневі позиції, зводять укриття, вдосконалюють. оборонні споруди, аби захисникам було не тільки безпечно, а й комфортно під час виконання бойових задач.За словами Івана Федорова, темпи будівництва контролює особисто Президент України.

Задля потужної підтримки військових в регіоні об’єднали зусилля бюджетів громад та області. Гроші підуть на придбання автівок, безпілотників, антидронових рушниць, зарядних станцій та іншу техніку, необхідну Силам оборони на Запорізькому напрямку.

Також посилюється міжнародна співпраця - вже сформовано пул партнерів, які допоможуть реалізувати топ-проєкти в регіоні.

У фокусі обласної влади - комфорт та безпека мешканців регіону. Саме тому ведеться активна робота над будівництвом підземних шкіл, укриттів, посиленням відеомоніторингу та ідентифікації населення.

Іван Федоров нагадав головам громад та підрозділів, що прозорість та підзвітність - головний критерій, яким вони повинні керуватися при використанні бюджетних коштів, формуванні видатків та проведенні закупівель.

  • Впроваджуємо нульову терпимість до корупції, це пріоритет як Президента Володимира Зеленського, так і обласної влади, - наголосив очільник області.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів