Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча лінія» з Євгеном Мироненком: відбудова пошкодженого житла та виплати для переселенців

5 квітня 2024 - 14:40

Компенсація за зруйноване майно, допомога в лікуванні та виплати для людей, що мають статус ВПО – такі питання надійшли заступнику голови Запорізької облдержадміністрації Євгену Мироненку під час «гарячої лінії».

До заступника голови Запорізької облдержадміністрації звернувся мешканець будинку, який обслуговує КП «Запоріжремсервіс». В під’їзді триповерхового будинку вже майже рік вибиті вікна, через це зимою холодно як у квартирах, так і у загальних приміщеннях. На звернення мешканців комунальники не реагують.

Євген Мироненко зазначив, що скерує увагу міської влади на неналежну роботу комунальників.

Жінка, що зараз мешкає у Дніпропетровській області, була змушена покинути свою домівку в Пологівському районі через російську агресію. Зараз, після змін у законодавстві, вона не може отримати виплати на проживання для переселенців. Соціальні служби відмовляють їй попри низьку заробітною плату.

Розібравшись в ситуації, Євген Мироненко з'ясував, що чоловік заявниці наразі не працює. Посадовець зазначив:

– Треба, щоб ваш чоловік став на облік у центр зайнятості. По-перше, він буде отримувати допомогу по безробіттю, і йому зможуть допомогти у пошуку роботи. Після цього раджу повторно звернутися з заявою про поновлення, виплат для ВПО, – зазначив Євген Мироненко.

Наступне звернення надійшло від сім'ї переселенців із Мелітопольського району, будинок яких був зруйнований під час ворожого ракетного обстрілу 22 березня. Складність ситуації полягає у тому, що пошкоджена будівля розташована у запорізькому садовому товаристві. Документів на споруду при придбанні дому сім’я не отримала, тож не може розраховувати на компенсацію від держави.

Заступник голови облдержадміністрації запропонував наступний алгоритм допомоги:

– Підготуємо звернення до міської влади про виділення будівельних матеріалів для відновлення покрівлі та вікон, а також до волонтерів «Добробату», які допоможуть відновити будинок, – пообіцяв посадовець.

Звернулася на «гарячу лінію» і мешканка Кам'янки-Дніпровської громади, яка зараз проживає в Запоріжжі, стосовно допомоги у лікуванні чоловіка. За її словами, чоловіку зробили дві операції й сім’я не має коштів на продовження лікування та подальшу реабілітацію.

Євген Мироненко пообіцяв, що з жінкою зв'яжуться представники Департаменту соцзахисту облдержадміністрації та допоможуть оформити запит на матеріальну підтримку.

Мешканці Запорізької області можуть звернутися за допомогою на «гарячу лінію» ОДА за номером телефону: 0-800-503-508. Також можна написати в чат-бот у Телеграм: @InfoProstirZPBot.

 

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області