Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запоріжжя завітала делегація з Литви - обговорили напрямки подальшої співпраці

5 квітня 2024 - 16:05

Спільна ініціатива Європейської комісії та Республіки Литва націлена на створення безпечних умов у школах Запоріжжя. Про це стало відомо під час робочого візиту делегації з Литви, яку очолив віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударгас.

Радник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення саме Республіка Литва одна з перших прийшла на допомогу постраждалому населенню і сьогодні продовжує підтримувати Україну.

– Вже на другий день війни литовське місто-побратим Кедайняй надіслало Мелітополю гуманітарну допомогу і протягом двох років продовжує надавати матеріальну підтримку, – зазначив Михайло Семікін.

Радник голови зауважив, що на сьогодні литовські партнери зацікавлені у підтримці Запорізького регіону й розглядають варіанти співпраці по облаштуванню підземних укриттів у навчальних закладах м. Запоріжжя та надання комунальної техніки для регіону.

Як зазначає Михайло Семікін, за останні два роки процес навчання в місті став неможливим у зв’язку з повітряними тривогами й систематичними ворожими обстрілами. Тож за ініціативою батьків та згідно з рішенням Ради оборони в Запоріжжі впроваджується змішана форма навчання.

– Це – першочергове завдання не тільки для розвитку освіти, а й для запуску економіки. Аби діти могли піти в школу, а батьки – працювати, – наголосив Михайло Семікін. 

Крім того, він висловив подяку Литовському благодійному фонду Blue/Yellow for Ukraine за допомогу українським військовим через проєкт Digital UA Soldiers, а також за донати на користь військових, які базуються на території Запорізької області.

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.