Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Служба судової охорони у Запорізькій області відсвяткувала п'яту річницю

8 квітня 2024 - 11:30

Урочистий захід, присвячений цій події, відбувся за участю працівників Служби, представників органів влади, правоохоронних структур та військових.

Як зазначає керівник територіального управління Служби Василь Сапачков, у 2020 році управління взяло під охорону всі судові установи регіону. Керівниця апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що за чотири роки працівники Служби стали невіддільною частиною правоохоронної системи.

– Ваша праця – це не тільки забезпечення правопорядку в судах, а й гарантія того, що правосуддя в нашій країні відбувається в безпечних та комфортних умовах. Особливо важливо, що ви виконуєте свою роботу в умовах війни, коли кожен з вас на своєму місці робить свій внесок у нашу перемогу, – зазначила Зінаїда Бойко.

Посадовиця привітала представників Служби та вручила подяки голови Запорізької облдержадміністрації старшим сержантам - Анатолію Романову, Максиму Федунку, Володимиру Каліберді, Сергію Лебеденку, Василю Фісанову.

Серед нагороджених і заступник командира 1 підрозділу охорони Сергій Демянчук, який отримав нагрудний знак «За відзнаку в службі».

– Я служив у відділі внутрішніх справ ще до реформування, коли існувала міліція, згодом вийшов на пенсію. Але, коли дізнався, що в Запоріжжі заснували Службу судової охорони, вирішив спробувати себе в цьому напрямку. Працюю тут вже протягом 4 років, досвід роботи у правоохоронних органах виявився доречним і часто допомагає у розв'язанні нагальних питань, – поділився Сергій Демянчук.

Сьогодні через вторгнення російських агресорів 16 судових установ області знаходяться на тимчасово окупованій території, але попри це Служба забезпечує охорону 15 об'єктів, 13 судів та двох органів системи правосуддя на підконтрольній Україні території.

 

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області