Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Найцінніший ресурс для ЗСУ – це люди»: особливості прийняття військовослужбовців на службу за контрактом

10 квітня 2024 - 15:20

У військових частинах області є безліч вузькоспеціалізованих вакансій, а подати на них заяви можуть люди з відповідною освітою чи досвідом через ТЦК та СП, військові частини та рекрутингові центри. Про це розповіли представники ТЦК на брифінгу в Медіацентрі при ОВА. 

  • За оновленим порядком прийняття на військову службу, особа, яка має досвід військової служби, може одразу за письмовою згодою (рекомендаційним листом) потрапити до бажаної військової частини на обрану посаду. При відсутності досвіду кандидатів направляють до навчальних центрів, а після – в обрані ними частини, – пояснив начальник відділення призову Комунарського РТЦК, старший лейтенант Ілля Педак.

Охочі підписати контракт в РТЦК та СП проходять професійно-психологічний відбір, тестування та співбесіду з фахівцями. Якщо людина відповідає всім вимогам, її, після проходження військово-лікарської комісії, направляють отримувати спеціальність. 

  • Найцінніший ресурс для Збройних сил України – це люди. Кожен військовозобовʼязаний повинен проходити військову службу, при цьому він має право вибору військової частини, підрозділу та військової спеціальності. За наявності письмові згоди або рекомендаційних листів, військовослужбовців направляють до обраної військової частини, де за ними вже закріплено вакантну посаду, – запевнив т. в. о. начальника служби зв’язків з громадськістю Запорізького обласного ТЦК та СП, підполковник Максим Кара.

Інструктор відділення рекрутингу Мелітопольського РТЦК, сержант Руслан Діденко підкреслив, що в Запоріжжі продовжують роботу релоковані центри комплектування з ТОТ.

  •  Не бійтеся йти до територіальних центрів комплектування, адже всі чоловіки зобов’язані оновлювати свої дані. Наступний крок – проходження військово-лікарської комісії, за результатами якої приймається рішення про придатність або непридатність до служби, – підсумував Максим Кара.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.