Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школа в укритті: учні, педагоги та батьки діляться своїми враженнями від повернення до офлайну

12 квітня 2024 - 15:15

Вже 51 школа Запорізької області працює очно. Мама учня однієї зі шкіл, яка перейшла на змішану форму навчання, впевнена, що відновлення освітнього процесу – вагомий та виважений крок для прифронтового Запоріжжя. Це рішення ініціювали батьки, підтримала міська влада і погодила Рада оборони області. 

  • Були батьківські збори. Нам розповіли, які в школі укриття, як проходитиме навчальний процес. На сімейній нараді вирішили, що для дитини важливо навчатись офлайн. Син був дуже радий, бо він розумів, що це живе спілкування з однолітками та вчителем, –  ділиться мама учня Анастасія.

Змішане навчання відбувається наступним чином: навчальний процес офлайн повністю проводиться в укриттях. Там є все необхідне для уроків. Паралельно відбувається дистанційне навчання для дітей, батьки яких віддали перевагу онлайн-формату. Школи працюють за ротаційною моделлю змішаного режиму. Кожний клас відвідує заняття згідно зі встановленим графіком.

  • Зараз у нашому закладі здобувають освіту 232 учні, з них у змішаному форматі навчаються 111 дітей. Усі учасники освітнього процесу задоволені можливістю навчатися саме в школі, –  зазначила заступниця директора однієї зі шкіл Оксана.

Початку офлайну передувала кропітка багатомісячна робота, адже йдеться про безпеку дітей.

Учні більше за всіх зраділи, дізнавшись, що зможуть ходити на уроки очно. Дар’я, учениця 10 класу, зізналась, що їй не вистачало живого спілкування з однокласниками та вчителями.

  • Це було як ковток свіжого повітря. Ми всі обіймались. Взагалі, ходимо до школи і трішки абстрагуємось від війни, повернулись до того простого життя, яке у нас було, –  говорить Дар’я.

З виходом в офлайн покращився і рівень знань учнів, відмічає вчителька школи. Насамперед це пов’язано з тим, що педагоги можуть допомогти кожному школяру індивідуально. А діти, в свою чергу, краще сприймають інформацію під час прямого спілкування.

  • Змішана форма навчання - прекрасний вибір, і я, як вчитель, підтримую його. Коли діти навчаються в школі, я маю змогу підійти до них та допомогти з розв’язанням задач. Через екран комп’ютера це важко зробити, –  зазначає вчителька початкової школи Ніна.

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області