Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У місцевій владі Енергодара встановлено статус-кво

28 травня 2010 - 13:02

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів робочу зустріч з керівництвом місцевої влади м.Енергодар у міськвиконкомі. Конфліктна ситуація, що склалася в міській раді, потребувала негайного втручання керівництва регіону.

Грубі порушення законного порядку проведення сесій Енергодарської міської ради призвели до того, що важливі для громади рішення було ухвалено без участі більшості депутатів. В результаті депутатами було ініційовано проведення позачергової сесії 26 травня, на якій тридцять одним голосом були достроково припинені повноваження міського голови. У той самий час проходить ще одна сесія, на якій звільняють з посади секретаря міськради. Місто фактично залишається без влади, а місцеве самоврядування - паралізоване. Для керівництва облдержадміністрації було цілком очевидно, що така ситуація ставить під загрозу життєзабезпечення одного з найважливіших енергетичних центрів країни.

Після наради з керівництвом міста та депутатами міськради на запитання журналістів вийшов відповісти заступник глави ОДА Геннадій Фукс. За словами чиновника, конфлікт вдалося загасити, а всі спірні питання будуть переведені у судову площину.

- Сьогодні є проблема легальності двох сесій, на яких було прийнято бюджет та інші, не менш важливі для громади рішення. Позиція облдержадміністрації стосовно цього конфлікту чітка – в Енергодарі всі без виключення мають дотримуватися законодавства та працювати у правовому полі. На основі тих матеріалів, що будуть передані в ОДА, керівництво області звернеться до обласної прокуратури з проханням надати правову оцінку всім діям та рішенням, прийнятим за останній місяць. На даний час ми домовилися, що встановлюємо статус-кво, тобто сторони конфлікту повертаються на позиції, що були до конфлікту. В свою чергу глава області Борис Петров бере під жорсткий контроль всі процеси, що проходитимуть у місті Енергодар, – повідомив Геннадій Фукс.

За словами заступника глави області, підсумком вирівнювання ситуації має стати легітимна сесія міської ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями