Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецькі інвестори бажають розпочати співробітництво з Запорізьким регіоном

27 серпня 2010 - 12:01

Німецькі інвестори бажають розпочати співробітництво з Запорізьким регіоном

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев провів зустріч з представником німецької корпорації «DCVG» Петером Фройнтліпом та радником по залученню інвестицій корпорації «DCVG» Юліуцом Цайцеком. Зустріч відбулася за ініціативи німецької сторони.

Представники німецької компанії прибули до Запорізької області з конкретною метою – пошуку території для будівництва сонячних систем (батарей) потужністю 100-150 мВт. Кілька днів тому вони відвідали Приморський район та зацікавились земельною ділянкою неподалік від села Райнівка. Тож по завершенні переговорів з керівництвом Приморського району Петер Фройнтліп та Юліуц Цайцек виявили бажання поспілкуватись з першим заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Кальцевим, щоб з’ясувати, яку інвестиційну політику проводить обласна виконавча влада.

- Президент України Віктор Янукович визначив, що один з пріоритетних напрямків роботи владних структур на сьогодні є покращення інвестиційного клімату. В Україні, зокрема і на території нашої області створюються комфортні умови для роботи іноземних інвесторів. Більше того, Президент України взяв під особистий патронат всі інвестиційні проекти у регіоні. Це забезпечує оперативне вирішення всіх питань та розв’язання проблемних ситуацій, що можуть виникнути у ході реалізації проекту, - окреслив ситуацію Володимир Кальцев.

Також посадовець повідомив німецьким гостям, що наразі в області завершується перша черга будівництва заводу напівпровідників, який вироблятиме кремній для сонячних батарей та який можна буде використовувати для роботи майбутніх сонячних систем.

- Безсумнівно, Запорізька область – привабливе місце для будівництва такого об’єкта. Ми маємо приємні враження від спілкування з вами та керівництвом Приморського району. Переконаний, що у разі успішної реалізації цього першого проекту, ми розпочнемо співпрацю у багатьох інших напрямках, - зазначив представник німецької корпорації «DCVG» Петер Фройнтліп.

Зокрема, німецькі інвестори цікавляться будівництвом установки з виробництва біопалива, розробкою пегматитового кар’єру, рибною промисловістю.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни