Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання освітянам – наблизити галузь до світових стандартів

27 серпня 2010 - 13:44

У столиці на засіданні колегії Міністерства освіти і науки «Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2009/2010 навчальному році та завдання на 2010/2011 навчальний рік», в якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Микола Ярмощук, проаналізували стан справ в освітній сфері в цілому та з’ясували підходи до вирішення проблемних питань у конкретних напрямках.

Йшлося про фінансування галузі, зокрема, про видатки з Державного бюджету і фінансові нормативи, що стосуються утримання дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах. Також члени колегії та запрошені обговорили вплив демографічної ситуації на формування учнівського контингенту, його забезпеченість мережею навчальних закладів і педагогічними працівниками, зокрема, викладачами предметів навчальної програми. Особливу увагу приділили організації роботи з обдарованою молоддю та учнями з особливими освітніми потребами.

- Уряд вже чимало зробив для того, щоб рівень освіти в Україні наблизити до світових стандартів, - прокоментував заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Нинішнього року видатки на освіту з Держбюджету склали 76,8 млрд. грн., що становить 7,09% ВВП. Нагадаю, що у відносно благополучному докризовому 2007 році вони ледь сягали 6% ВВП. Міністр Дмитро Табачник поставив чітке завдання щодо підвищення конкурентоспроможності вітчизняної освіти у світі. Особливу увагу приділив формуванню здорового середовища у навчальних закладах, організації навчання державною, іноземними та мовами національних меншин,якісній підготовці викладачів.

Щодо рівня освітньої галузі у Запорізькій області, то за результатами перевірки комісією Міносвіти стану підготовки навчальних закладів області до роботи у новому навчальному році, яка була проведена саме напередодні підсумкової колегії, Міністр не зробив запоріжцям жодних зауважень. Втім, на думку Миколи Ярмощука, це не привід спочивати на лаврах, а дороговказ на продовження наполегливої роботи у заданих напрямках.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області